Βαριά ποινή 9 ετών στον Χ. Καλογερίδη - Πρωταγωνίστησε στη ληστεία της ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου

Βαριά ποινή 9 ετών στον Χ. Καλογερίδη - Πρωταγωνίστησε στη ληστεία της ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου

Ο άμεσος συνεργός του εκτίει ποινή στην Ελλάδα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό στον Ελλαδίτη Χαράλαμπο Καλογερίδη που απασχόλησε πολλούς μήνες την Αστυνομία αφού ενεπλάκη σε σωρεία εγκληματικών πράξεων και ληστειών. Αποκορύφωμα η ληστεία στη ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου τον Μάρτιο του 2018 όπου κλάπηκαν 40..000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Καλογερίδης μετά από τρεις μήνες αναζήτησης συνελήφθη τελικά στις 03 Μαρτίου 2018 μετά από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, σε διαμέρισμα στη Λάρνακα.

Έτσι έγινε η ληστεία


Η ληστεία στη ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου έγινε όταν δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνη, προσέγγισαν το υποκατάστημα με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και παραβίασαν, με βαριοπούλα, την πλαϊνή είσοδο.

bwfyq30alpqokddad8e3

Την ώρα εκείνη στο υποκατάστημα βρίσκονταν 11 πελάτες, οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους έπεσαν στο έδαφος, όπως τους φώναξαν οι ληστές, υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού και πιστολιού.

Οι δυο ληστές απέσπασαν από τα ταμεία 25.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με τη μοτοσικλέτα, Οι δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα διέφυγαν από το σημείο με όχημα μάρκας BMW X3, χρώματος μπλε.

Ο άμεσος συνεργός του Καλογερίδη, Χ. Σαρίδης εκτίει ποινή φυλάκισης 10 ετών στην Ελλάδα.