Διαψεύδει το δημοσίευμα το πρατήριο στη Λεμεσό του οποίου εκδόθηκε πρόστιμο ύψους €20.000

Διαψεύδει το δημοσίευμα το πρατήριο στη Λεμεσό του οποίου εκδόθηκε πρόστιμο ύψους €20.000

Δείτε την επιστολή των δικηγόρων των διαχειριστών του πρατηρίου

Οι δικηγόροι των διαχειριστών του πρατηρίου καυσίμων στη Λεμεσό, εναντίον του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους €20.000 από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με επιστολή τους προς το ΚΥΠΕ χαρακτηρίζουν το σχετικό δημοσίευμα ως «λανθασμένο, ανακριβές και δυσφημιστικό» και κάνουν λόγο για «διαστρεβλωτική δημοσίευση γεγονότων».

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο ύψους €20.000 σε βενζινάδικο στη Λεμεσό

Την επιστολή με θέμα «’Τσουχτερό’ πρόστιμο σε πρατήριο που πωλούσε καύσιμα, άγνωστης προέλευσης υπό την επωνυμία ‘LUKOIL’» υπογράφει η κα. Στέλλα Ευριπίδου εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Ρ. Ερωτοκρίτου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ.

«Για σκοπούς αποκατάστασης της πλήρους αλήθειας», αναφέρει η επιστολή των δικηγόρων, «οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι εναντίον της απόφασης της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή που αφορά διοικητικό πρόστιμο ύψους €20.000 σε βάρος των πελατών μας, ως το δημοσίευμα σας, έχει ήδη καταχωρηθεί Ιεραρχική Προσφυγή ημερομηνίας 6.5.2019, και αναμένεται η εκδίκαση της».

Οι δικηγόροι του πρατηρίου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω πρατήριο συνεργαζόταν από το 2003 μέχρι σήμερα με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία πετρελαιοειδών η οποία «σε κάποιο στάδιο, εντελώς αυθαίρετα παράνομα και αντισυμβατικά διέκοψε την παροχή και τον εφοδιασμό κάποιων από τα πετρελαιοειδή, που πωλούν οι πελάτες μας, κάτω από την επωνυμία του πρατηρίου της εν λόγω πολυεθνικής εταιρείας, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας να μην έχουν άλλη επιλογή, παρά να εφοδιάζονται αυτά τα είδη πετρελαιοειδών από άλλη νόμιμη μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών που εφοδιάζει άλλα πρατήρια που λειτουργεί νόμιμα στην Κύπρο, και η οποία πωλεί τα πετρελαιοειδή αυτά, κάτω από την επωνυμία της» .

Συνεπώς, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το δημοσίευμα σας, για πώληση από τους πελάτες μας καυσίμων ‘άγνωστης προέλευσης `, είναι λανθασμένο, ανακριβές και δυσφημιστικό». Το ΚΥΠΕ σημειώνει ότι ετοίμασε τη σχετική είδηση στην οποία γίνεται αναφορά, εξ ολοκλήρου στη βάση ανακοίνωσης που εξέδωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Όλα τα καύσιμα που πωλούν οι πελάτες μας, είναι νόμιμα, εγκεκριμένα, με βάση τα διεθνή πρότυπα, και εισάγονται και διατίθενται νόμιμα, από την άλλη μεγάλη διεθνή εταιρεία πετρελαιοειδών, από την οποία εφοδιάζονται τα καύσιμα, αφού η εταιρεία που έκανε το παράπονο εναντίον των πελατών μας, αρνείται να τους εφοδιάσει με τα πιο πάνω είδη πετρελαιοειδών κάτω από το όνομα της οποίας μέχρι πρόσφατα εργαζόταν το συγκεκριμένο πρατήριο», προστίθεται.

Αναφέρουν επίσης ότι «οι λόγοι της Ιεραρχικής Προσφυγής αφορούν το γεγονός ότι, τα πιο πάνω γεγονότα, ήσαν γνωστά, και αποδεκτά από την παραπονούμενη εταιρεία για πολύ χρόνο».

«Είναι σαφές λοιπόν, ότι το επιβληθέν πρόστιμο από την εντεταλμένη υπηρεσία, επιβλήθηκε όχι γιατί τα καύσιμα ήταν ‘άγνωστης προέλευσης’, με όλους τους συνειρμικούς συλλογισμούς, για δήθεν καύσιμα που δεν ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα, αλλά γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία, εκδικητικά, κατάγγειλε προς την υπηρεσία προστασίας του Καταναλωτή το πρατήριο των πελατών μας, αφού εν τω μεταξύ εκκρεμούν άλλες δικαστικές διαδικασίες μεταξύ τους, για επίλυση των συμβατικών διαφορών τους», όπως αναφέρεται.

Οι δικηγόροι αναφέρουν επίσης ότι «η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, προφανώς για λόγους που η ίδια γνωρίζει εξ` ου και η καταχώρηση της Ιεραρχικής Προσφυγής, προσποιήθηκε ότι περίπου η πώληση των πιο πάνω καυσίμων από τους πελάτες μας, έγινε χωρίς την ύπαρξη των τριών συμφωνητικών συνεργασίας που υπάρχουν από το 2003, και δεσμεύουν την συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία πωλήσεως πετρελαιοειδών, δηλαδή τα συμφωνητικά ημερομηνίας 13.6.2003, 28.8.2003 και 11.12.2012».

Πηγή: ΚΥΠΕ