Γονείς για περιστατικό βίας σε σχολείο της Λεμεσού: Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα γεγονότα

Γονείς για περιστατικό βίας σε σχολείο της Λεμεσού: Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα γεγονότα

Το Υπ. Παιδείας ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο Γυμνάσιο της Λεμεσού και λαμβάνονται μέτρα

Από τις 9 Απριλίου έλαβε γνώση το Υπουργείο Παιδείας και όλοι οι άλλοι αρμόδιοι φορείς για τα προβλήματα στο Γυμνάσιο Λεμεσού στο οποίο συνέβησαν διάφορα περιστατικά το τελευταίο διάστημα και με διάφορες ενέργειες έλαβε μέτρα, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα προς αποκατάσταση όπως αναφέρει της αλήθειας "μετά από δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης για αδιαφορία εκ μέρους του Υπουργείου και των εμπλεκόμενων φορέων όταν έλαβαν την επιστολή του Συνδέσμου Γονέων".

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός: Κροτίδες και φωτιές στο σχολείο όπου έπεσε χαστούκι - Μέχρι σήμερα καμία περίφραξη

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι στάληκε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στην Ομοσπονδία Μ.Ε. Λεμεσού και διάφορους άλλους φορείς και ότι ο Υπουργός, μόλις έλαβε γνώση των προβλημάτων, έδωσε οδηγίες στον πρώτο λειτουργό εκπαίδευσης Λεμεσού (ΠΛΕ) να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να δοθούν λύσεις.

"Τόσο ο ΠΛΕ Λεμεσού όσο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ.Ε. Λεμεσού επικοινώνησαν άμεσα με τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες. Μετά από συνεννόηση, ορίστηκε συνάντηση στις 7 Μαΐου όμως λόγω έκτακτου γεγονότος η συνάντηση μεταφέρθηκε για τις 16 Μαΐου. Στη σύσκεψη θα συμμετείχαν ο ΠΛΕ Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου", διευκρινίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αναφέρεται ακόμη πως πριν από την καθορισμένη συνάντηση και μετά από τηλεφωνικές επαφές που είχαν ο Υπουργός Παιδείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο ΠΛΕ Λεμεσού, τροχιοδρομήθηκαν κάποιες λύσεις οι οποίες άρχισαν να υλοποιούνται.

"Δυστυχώς όμως χθες μας πρόλαβαν τα γεγονότα και η σύσκεψη μετατράπηκε σε επίσκεψη στο Σχολείο. Ο Υπουργός Παιδείας, ο ΠΛΕ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μόλις ενημερώθηκαν για τον εμπρησμό αίθουσας του Γυμνασίου, πήγαν άμεσα στο Σχολείο για επί τόπου έλεγχο της κατάστασης", αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος Γονέων αναφέρει επίσης πως ο Υπουργός, ο ΠΛΕ Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύνδεσμος Γονέων, η ΟΕΛΜΕΚ, η Σχολική Εφορεία και ο Δήμος, συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Επίσης αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία Μ.Ε. Λεμεσού, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία, το Υπουργείο Παιδείας, το Σχολείο, την οικεία Σχολική Εφορεία και κάθε άλλον εμπλεκόμενο φορέα, "θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξομάλυνση της κατάστασης και οριστικής επίλυσης όλων των προβλημάτων του Σχολείου".

Πηγή: ΚΥΠΕ