Δεν έφταναν οι μέδουσες τώρα έχουμε και... τσιμπήματα από δράκαινες στη Λεμεσό

Δεν έφταναν οι μέδουσες τώρα έχουμε και... τσιμπήματα από δράκαινες στη Λεμεσό

Δεκάδες περιστατικά από τσιμπήματα μεδουσών και δράκαινων στο Ladys Mile

Μετά τις μέδουσες κάνουν την εμφάνιση τους και οι δράκαινες... Σύμφωνα με τη Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, τη Δευτέρα στην περιοχή του Ladys Mile στη Λεμεσό σημειώθηκαν δεκάδες περιστατικά από τσιμπήματα μεδουσών και δράκαινων. 

Όπως αναφέρει η Ναυαγοσωστική Μονάδα, οι ναυαγοσώστες επενέβησαν και παρείχαν άμεσα τις πρώτες Βοήθειες χωρίς οι επηρεαζόμενοι λουόμενοι να χρειαστούν μετάβαση στο νοσοκομείο.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του Newsbomb ΕΔΩ

Την ίδια ώρα, 8χρονος τραυματίστηκε στον ώμο έπειτα από πτώση στη θάλασσα στα ρηχά, ενώ 18χρονη λιποθύμησε το απόγευμα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με χορήγηση οξυγόνου.

Τι είναι η δράκαινα

Η Δράκαινα είναι ψάρι το οποίο ανήκει στην οικογένεια των τραχινιδών, η οποία περιλαμβάνει 9 είδη. Xαρακτηριστικό είδος της οικογενείας είναι η μεγάλη δράκαινα . Έχει μήκος έως και σαράντα εκατοστά και βάρος μέχρι δυο κιλά. Ζουν κατά βάση σε βαθιά, αλλά και σε ρηχά νερά, και συνήθως είναι κρυμμένες κάτω από την άμμο. Κυνηγάει ψάρια, πάντα μικρότερά της, συνήθως νύχτα, και τρέφεται με αυτά, αφού πρώτα τα τσιμπήσει και τα δηλητηριάσει με το υγρό που εκκρίνει από τα αγκάθια της (συγκεκριμένα επτά αγκάθια). Το δηλητήριο αυτό αν και δεν είναι θανατηφόρο, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο σε μεγάλη ποσότητα. Το κεφάλι της είναι μικρό και το στόμα της έχει μικρά δόντια και παίρνει κλίση προς τα πάνω. Το χρώμα της, όπου συνήθως είναι κίτρινο σκούρο, με γκρίζο από την ράχη και κάτω, και λίγο λευκό στην κοιλιά, μπορεί να την βοηθήσει να κρυφτεί στην άμμο και να γίνει ένα με αυτή. Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τσιμπηματος είναι να ρίξουμε παγωμένο νερό πάνω στο σημείο διότι ξεπλένει το δηλητήριο ή να τοποθετηθεί το σημείο μέσα σε ζεστό νερό, καθώς έτσι βγαίνει το δηλητήριο.