Αντιμέτωποι με 12 κατηγορίες οι τέσσερις για τον φόνο του Λεωνίδη

Αντιμέτωποι με 12 κατηγορίες οι τέσσερις για τον φόνο του Λεωνίδη

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Αντιμέτωποι με 12 κατηγορίες, με σοβαρότερη το φόνο εκ προμελέτης, θα βρεθούν οι τέσσερις Γεωργιανοί, 32, 34, 30 και 29 ετών, σε σχέση με τη δολοφονία του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, ομογενή από τη Γεωργία, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, σε εστιατόριο της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας.

Διαβάστε επίσης:Φόνος Λεωνίδη: «Άρωμα ρώσικης μαφίας» - Εξελίξεις

Στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι τέσσερις οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογράφησης διαβατηρίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στην συνέχιση της κράτησης τους και έτσι οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι τρεις πρώτοι θεωρούνται ως οι εκτελεστές του Λεωνίδη, ενώ ο τέταρτος, ως το πρόσωπο που τους βοήθησε στις διακινήσεις τους και στη διαφυγή τους στα κατεχόμενα, όπου είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών ενώ βρισκόταν σε ξύλινο κιόσκι εστιατορίου με δυο ακόμη πρόσωπα και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η Αστυνομία, πίσω από τη δολοφονία φαίνεται να κρύβεται παράνομη εγκληματική οργάνωση στη Ρωσία, με την οποία το θύμα ήρθε σε αντιπαράθεση.

Για την ίδια υπόθεση εξακολουθούν να καταζητούνται πέντε ακόμη πρόσωπα, δυο Ρώσοι 30 και 29 ετών και τρεις Γεωργιανοί, ένας 49χρονος και δυο 37χρονοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ