Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για τη σορό που βρέθηκε κοντά στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για τη σορό που βρέθηκε κοντά στο Νοσοκομείο Λεμεσού

"Η ταυτότητα της γυναίκας θα ταυτοποιηθεί με την επιστημονική μέθοδο DNA"

Τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, για την ταυτότητα της σορού γυναίκας που εντοπίστηκε, χθες βράδυ, βόρεια του νοσοκομείου Λεμεσού και που πιστεύεται πως ανήκει στην 79χρονη ελλείπουσα Μαρούλα Κυριάκου.

Διαβάστε επίσης:  Μυστήριο με πτώμα κοντά στο Νοσοκομείο Λεμεσού - Τι εξετάζει η Αστυνομία

Το πρωί διενεργήθηκε αυτοψία στη σκηνή, που βρίσκεται δίπλα από το ελικοδρόμιο του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, ενώ σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, είπε πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
 
Η σορός, πρόσθεσε, εντοπίστηκε γύρω στις 21:00 από μέλη της εθελοντικής ομάδας "Διάσωση Ζωής - Πρώτοι Βοηθοί " και μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού, που επιχειρούσαν στην περιοχή για εντοπισμό της 79χρονης Μαρούλας Κυριάκου, η οποία ελλείπει από την οικία της από την 1η Αυγούστου.
 
"Με τον εντοπισμό της σορού, η σκηνή αποκλείστηκε, κλήθηκε ιατροδικαστής η Αγγελική Παπέττα καθώς και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών για αυτοψία και περισυλλογή τεκμηρίων, για διευκόλυνση των αστυνομικών εξετάσεων", συμπλήρωσε.
 
Υπέδειξε ότι, η σορός δεν μπορεί να αναγνωριστεί γιατί βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, ωστόσο εκτιμάται πως πρόκειται για την 79χρονη ελλείπουσα, για την οποίαν γίνονταν έρευνες εντοπισμού της από την περασμένη Κυριακή, με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
"Η ταυτότητα της γυναίκας θα ταυτοποιηθεί με την επιστημονική μέθοδο DNA", συμπλήρωσε, ενώ τα αίτια θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή.
 
Ο κ. Σωτηριάδης αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες που έγιναν το τελευταίο διάστημα για εντοπισμό της 79χρονης, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και στην ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου για ελλείποντα πρόσωπα.
 
"Για την ελλείπουσα κρίθηκε ότι ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, γι’ αυτό και ενεργοποιήθηκε η Αστυνομία μαζί με εθελοντές και την Πολιτική Άμυνα, χρησιμοποιώντας ακόμα και αστυνομικούς ανιχνευτές σκύλους με σκοπό τον εντοπισμό της", είπε και πρόσθεσε πως, μέχρι την ταυτοποίηση της σορού, το πρωτόκολλο παραμένει σε ισχύ.
 
Στη σκηνή έφτασαν και συγγενικά πρόσωπα της ηλικιωμένης, σε μια προσπάθεια αναγνώρισης της.

Διαβάστε εδώ όλες τις τοπικές ειδήσεις
 
Υπενθυμίζεται ότι η 79χρονη είχε επισκεφθεί, το πρωί της 1ης Αυγούστου, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και λίγο αργότερα έλαβε εξιτήριο, ενώ εντοπίστηκε από πολίτη σε λιπόθυμη κατάσταση παρά τη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών έλαβε εκ νέου εξιτήριο και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Πηγή: ΚΥΠΕ