Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λεμεσό – Στην μάχη εναέρια μέσα – Μια σύλληψη

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λεμεσό – Στην μάχη εναέρια μέσα – Μια σύλληψη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν καθόλι την διάρκεια της νύχτας για να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Νωρίς το πρωί σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί τα 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας τα οποία σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τελικές κατασβέσεις και ασφάλιση της περιμέτρου με το κίνδυνο αναζωπυρώσεων όμως να συνεχίζει να υφίσταται.

Κατέκαψε περίπου 2 τ.χ από ξηρά χόρτα ,άγρια βλάστηση, γεωργικές καλλιέργειες και κάποια γεωργικά κυρίως υποστατικά με την συνολική  αποτίμηση της καιόμενης έκτασής και γενικής καταγραφής  των ζημιών  να γίνετε  αργότερα σήμερα. 

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο  δρόμος Αγίου Αμβροσίου – Βουνιού, ο οποίος ήταν κλειστός λόγω της πυρκαγιάς, έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά - Λεμεσός: Ανακρίνεται ένα άτομο από την Αστυνομία - Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά

Θα οδηγηθεί στο δικαστήριο ο 43χρονος

Για την υπόθεση η  Αστυνομία προέβη στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 43 ετών, από χωριό της περιοχής.

Φέρεται να έθεσε τη φωτιά κακόβουλα και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

Κλειστοί δρόμοι λόγω της πυρκαγιάς στη Λεμεσό - Εκτός ελέγχου η φωτιά

Στο σημείο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης  και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.  Ο Υπουργός ανέφερε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί η μέγιστη δύναμη της Πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε εγρήγορση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ΤΟΠΙΚΕΣ ειδήσεις

Και για σήμερα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος. «Εργάζονται 38 πυροσβεστικά οχήματα, 120 άτομα προσωπικό από την πυροσβεστική υπηρεσία, το ταμείο θήρας, το τμήμα δασών και την επαρχιακή διοίκηση» ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

Όπως είπε, υπάρχουν υποψίες για το πώς προέκυψε η φωτιά . Ερωτηθείς για παράπονα πολιτών ότι υπήρχε ολιγωρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για κατάσβεση μετώπων της πυρκαγιάς, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ανάκριση ενός προσώπου σε σχέση με τη φωτιά.  Διευκρίνισε ότι αρκετά άτομα έχουν κληθεί για ανάκριση και για λήψη καταθέσεων.

Φωτιά - Λεμεσός: Εκκενώθηκε χωριό (Βίντεο)

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις ΕΔΩ

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου ανέφερε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο. Πρόσθεσε ότι κάηκαν κάποια ακατοίκητα υποστατικά, καλλιέργειες, περιβόλια και  αμπέλια, καθώς επίσης και πάσσαλοι  και καλώδια της ΑΗΚ. Λόγω της ζημιάς στους πασσάλους και τα καλώδια της ΑΗΚ, σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι οκτώ κάτοικοι του χωριού Κισσούσα που είχαν απομακρυνθεί προληπτικά από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς, έχουν μεταφερθεί για διανυκτέρευση σε υποστατικά γειτονικών χωριών. Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει κλειστός ο δρόμος Άγιος Αμβρόσιος – Βουνί και οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το δρόμο  Αγίου Αμβροσίου – Κισσούσας,ο οποίος δόθηκε λίγο μετά τις δέκα χθες βράδυ στην κυκλοφορία.  

Φωτιά - Λεμεσός: Ανακρίνεται ένα άτομο από την Αστυνομία - Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά

Πηγή: ΚΥΠΕ