Φωτιά - Λεμεσός: Ρίψεις νερού από ελικόπτερα - Σήμερα η καταγραφή ζημιών (Φωτος)

Φωτιά - Λεμεσός: Ρίψεις νερού από ελικόπτερα - Σήμερα η καταγραφή ζημιών (Φωτος)

Στο μέτωπο της φωτιάς ο Υπ. Δικαιοσύνης

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μαλλιάς – Πάχνας στην επαρχία Λεμεσού.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να  εργάζονται πυρετωδώς και όπως τον ενημέρωσαν μέσα στις επόμενες δυο ώρες, αναμένεται να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες αυτή την στιγμή είναι πολύ ευνοϊκές.  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να επισκεφθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς σε λίγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λεμεσό – Στην μάχη εναέρια μέσα – Μια σύλληψη

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, μιλώντας επίσης στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή των ζημιών για να διαπιστωθεί και το μέγεθος της καταστροφής.

Image may contain: sky, mountain, cloud, outdoor and nature

Με το πρώτο φως της ημέρας πέντε ελικόπτερα άρχισαν ρίψεις νερού. Στην περιοχή εργάζεται μεγάλος αριθμός πυροσβεστών με 38 πυροσβεστικά οχήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ΤΟΠΙΚΕΣ ειδήσεις

Μέχρι στιγμής από την φωτιά υπολογίζεται ότι έχουν καεί πέραν των 2,5 τετραγωνικών χιλιόμετρων με άγρια βλάστηση, πεύκα και καλλιέργειες. Από την φωτιά κάηκαν επίσης πάσσαλοι της ηλεκτρικής και καλώδια, καθώς και κάποια ακατοίκητα υποστατικά. Ζημιές υπέστησαν και περιφράξεις κάποιων κατοικιών.

Image may contain: mountain, sky, cloud, outdoor and nature

Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature

Ο 43χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες ως ύποπτος για την υπόθεση, οδηγείται το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ