Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για αναβάθμιση του Lady’s Mile στη Λεμεσό - Οι αλλαγές που θα γίνουν

Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για αναβάθμιση του Lady’s Mile στη Λεμεσό - Οι αλλαγές που θα γίνουν

Μετά από αρκετά χρόνια η αγαπημένη παραλία των Λεμεσιανών πάει για ανάπλαση - Τα έργα που προωθούνται

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Μετά από άκαρπες προσπάθειες αρκετών χρόνων, μπαίνει πλέον το νερό στο αυλάκι για αναβάθμιση και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Lady’s Mile στη Λεμεσό.

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κύπρου και ίσως η πλέον αγαπημένη των Λεμεσιανών και όχι μόνο, παραμένει χωρίς καμία απολύτως αναβάθμιση και αλλαγή εδώ και δεκαετίες. Οι αντιδράσεις των Βρετανικών Βάσεων κάμφθηκαν και όλα δείχνουν πλέον ότι θα υπάρξει επιτέλους μία ήπια έστω αλλά σημαντική ανάπλαση της περιοχής.

Δείτε επίσης: Ταξί και λεωφορεία στη θάλασσα της Λεμεσού - Έτοιμη η μελέτη βιωσιμότητας

Πολλές φορές στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, λουόμενοι αλλά και κάτοικοι των γύρω περιοχών, διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας να αναβαθμιστεί επιτέλους το παραλιακό μέτωπο.

Πλέον ο Δήμος Λεμεσού μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, πήρε την συγκατάθεση και αναλαμβάνει πρωτοβουλία και τον συντονισμό ούτως ώστε να γίνει μια ήπια ανάπλαση της περιοχής, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η Newsbomb επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Λεμεσού Νίκο Σύκα ο οποίος μας είπε πώς έχουν τα δεδομένα.

‘’Υπάρχει πλέον τροχοδρόμηση του θέματος για ήπια ανάπλαση του Lady’ s Mile. Αυτό σημαίνει ότι τώρα θα γίνει μια προκαταρκτική μελέτη για το θέμα, θα γίνουν διάφορα σχέδια και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου. Το κόστος είναι πολύ ψηλό και θα χρειαστεί κυβερνητική αρωγή. Ο Δήμος Λεμεσού ανέλαβε ουσιαστικά τον συντονισμό των ενεργειών μετά και από εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Γίνονται διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα επόμενα βήματα’’.

ladys mile beach limassol 2 915x592

Οι αλλαγές που θα γίνουν

Ο κ. Σύκας μας επισήμανε ξανά ότι θα γίνει μία ήπια ανάπλαση. Με βάση τα όσα μας ανέφερε οι αλλαγές που θα είναι στο πλάνο για να γίνουν έχουν ως εξής:

- Θα φτιαχτεί ο δρόμος με οικολογικά υλικά που δεν επηρεάσουν το περιβάλλον και την περιοχή.
- Θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης
- Θα αναβαθμιστούν οι φωτισμοί στην περιοχή και οι υπηρεσίες ρεύματος
- Θα γίνει τοπιοτέχνηση της περιοχής
- Θα γίνει πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος
- Θα κατασκευαστούν αποχωρητήρια και αποδυτήρια
- Θα καθαριστεί η παραλία
- Θα γίνει και ρύθμιση για να φεύγουν τα όμβρια ύδατα.

Δείτε επίσης: Λεπτομέρειες για την μεγάλη ανάπτυξη στον Εναέριο 

Τα επόμενα βήματα

Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα μας διασαφήνισε ο κ. Σύκας:

‘’Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Μελέτες, σχέδια, συζητήσεις, να βρεθούν τα κονδύλια κτλ. Αφού γίνουν όλες οι μελέτες για τις αλλαγές που προωθούνται σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πάμε στο επόμενο στάδιο που είναι το κόστος και η εξεύρεση πόρων. Στόχος είναι να υπάρξει πολιτική απόφαση για να γίνει πολεοδομικό έργο για να αναλάβει το κόστος το κράτος. Δεν έχουμε ακριβώς το κόστος αλλά σίγουρα δεν θα είναι κάτω από πέντε εκατομμύρια ευρώ. Η ουσία προς το παρών είναι ό,τι μπήκε το νερό στο αυλάκι για να γίνει η ανάπλαση του Lady’s Mile’’.