Κύπρος: Έγινε συνήθεια να δέρνουν νοσηλευτές - Νέο περιστατικό

Κύπρος: Έγινε συνήθεια να δέρνουν νοσηλευτές - Νέο περιστατικό

Καλείται ο Υπουργός να λάβει μέτρα

Νέο περιστατικό βίας ξέσπασε σε δημόσιο νοσηλευτήριο. Αυτή τη φορά το περιστατικό έγινε στο Νοσοκομείο Λεμεσού σε βαρος νοσηλευτή.
 
 
 
Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) καταδικάζει το νέο περιστατικό βίας εναντίον νοσηλευτικού προσωπικού στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών Λεμεσού. Αναφέρει ακόμη ότι «οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη για την κατάσταση των καθυστερήσεων που δημιουργείται. Η ευθύνη αυτή είναι αποκλειστικά του Υπουργείου και του ΟΚΥπΥ».
 
Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρεται «σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις που εξελίσσονται καθημερινά στα ΤΑΕΠ, και που απειλούν τη ζωή, τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των νοσηλευτών».
 
«Η κάθε μορφή βίας εναντίον εργαζομένων εν ώρα εργασίας είναι καταδικαστέα, πόσο μάλλον εναντίον νοσηλευτών οι οποίοι εργάζονται για τη φροντίδα και περίθαλψη ασθενών» συνεχίζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
 
 
Το Δ.Σ. θα συνέλθει σύντομα και θα εξετάσει το θέμα καθώς και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται για την ασφάλεια του νοσηλευτικού προσωπικού από εξαγριωμένους πολίτες που αναμένουν στα ΤΑΕΠ.