Λεμεσός: Δεν λέει κουβέντα ο άνδρας που κατέγραφε γυμνά παιδιά στο σπίτι του - Το «κλειδί»

Λεμεσός: Δεν λέει κουβέντα ο άνδρας που κατέγραφε γυμνά παιδιά στο σπίτι του - Το «κλειδί»

Πριν ένα μήνα είχε συλληφθεί και τον άφησαν ελεύθερο

Άντρη Θρασυβούλου

Κρατά καλά κλειστό το στόμα του ο 42χρονος ο οποίος τελεί από την Τρίτη υπό 8ημερη κράτηση σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, με θύματα παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 χρόνων. παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, με θύματα παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 χρόνων.

Όπως πληροφορούμαστε, ο άνδρας δεν έχει παραδεχθεί μέχρι στιγμής οτιδήποτε ενώ αρνείται να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης, διατηρώντας το δικαίωμα της σιωπής. Στο μεταξύ, το ανακριτικό έργο έχει αρχίσει και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το ''κλειδί'' στην υπόθεση

Κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο εντοπισμός των παιδιών τα οποία ''πρωταγωνιστούν'' στο απεχθές υλικό που εντοπίστηκε στην κατοχή του άνδρα. Λαμβάνοντας καταθέσεις από τα παιδιά, οι ανακριτές θα καταλήξουν και στον χρόνο και στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να προσέγγιζε ο ύποπτος τα παιδιά και να κατέληγαν στο σπίτι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη να βρίσκει την άκρη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα κι άλλα παιδιά εκτός από τα έξι τα οποία ποζάρουν γυμνά στο φακό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα δεν επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

''Πολύ ευαίσθητη υπόθεση''

Πηγές από την Αστυνομία τονίζουν ότι η υπόθεση χρήζει διακριτικότητας. Η υπόθεση θεωρείται ''άκρως ευαίσθητη'' όπως μας έχει αναφερθεί. Αν και στο παρελθόν είχε προκύψει παρόμοιας φύσεως υπόθεση με παραγωγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, ο αριθμός των παιδιών στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πρωτοφανής. Είναι από τις ελάχιστες φορές που η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε τέτοιας έκτασης υπόθεση.

Την ίδια ώρα, τα αρχεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή του άνδρα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του αλλά και το κινητό του τηλέφωνο έχουν τεθεί υπό το μιρκοσκόπιο των ανακριτών.

Τον είχαν αφήσει ελεύθερο με όρους

Ο ύποπτος είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε συλληφθεί και τέθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου υπό 8ημερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση παιδιού. Η καταγγελία αφορούσε αγόρι ηλικίας 15 ετών στο οποίο ο ύποπτος φέρεται να παρέδιδε φροντιστήριο λογιστικής. Σύμφωνα με την καταγγελία ο 42χρονος ανάγκαζε το παιδί να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις και να παρακολουθεί μαζί του ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Ο άνδρας είχε αφεθεί τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς δεν θα έπρεπε να πλησιάζει παιδιά.