Ο κακός χαμός στη Λεμεσό - Πλημμύρες, δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα και κεραυνοί χτυπούν καλώδια της ΑΗΚ

Ο κακός χαμός στη Λεμεσό - Πλημμύρες, δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα και κεραυνοί χτυπούν καλώδια της ΑΗΚ

Η Λεμεσός η πόλη με τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Συνεχίζονται και σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό, από την κακοκαιρία που πλήττει την Κύπρο, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε κινητοποίηση για αντιμετώπιση των διαφόρων περιστατικών, που αφορούν κυρίως άντληση νερού, μετακίνηση δέντρων και αποκατάσταση ηλεκτροδότησης.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση στη Λεμεσό, η οποία αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της, Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι τα μέλη της υπηρεσίας βρίσκονται στους δρόμους για να ανταποκριθούν σε κλήσεις για άντληση νερών από υποστατικά και μετακίνηση δέντρων, τα οποία αποκόπηκαν λόγω των σφοδρών ανέμων.

λινοπετρα2

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Εν τω μεταξύ αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Λεμεσού έχουν συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες νερού και η διέλευση οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη σε ορισμένα σημεία.
 
Χθες, στην επαρχία Λεμεσού, καταγράφηκαν 29 περιστατικά για τα οποία ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα οποία αφορούσαν μετακινήσεις δέντρων που έπεσαν πάνω σε υποστατικά και ιδιωτικά οχήματα, μετακίνηση παραπηγμάτων και πρόχειρων υποστατικών, ηλιακών, αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά και γυάλινες προθήκες οι οποίες έσπασαν λόγω των σφοδρών ανέμων.

Image may contain: car and outdoor

Τρέχουν τα συνεργεία της ΑΗΚ 
 
Την ίδια ώρα και τα συνεργία της ΑΗΚ εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση βλαβών που προκαλούνται από τη πτώση δέντρων και από κεραυνούς που "κτυπούν ανελέητα" μετασχηματιστές, μονωτήρες και καλώδια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της Αρχής, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Από κεραυνό που χτύπησε τη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Βασιλικού - Μονής, επηρεάστηκαν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε Βασιλικό και Δεκέλεια, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν αρκετές περιοχές, κυρίως σε Λεμεσό και Λάρνακα.
 
Η κ.Παπαδοπούλου συνέστησε υπομονή στους πολίτες των οποίων τα υποστατικά επηρεάζονται, υποδεικνύοντας ότι γίνονται "υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους ανθρώπους μας, που και αυτοί θέτουν τον εαυτόν τους σε κίνδυνο, καθώς εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΑΗΚ, στη Λεμεσό οι βλάβες από την κακοκαιρία επηρεάζουν περιοχές του Δήμου Λεμεσού (Αγία Φύλα, Αγία Ζώνη, Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, Αγίου Αντωνίου, Καθολική και Αγίου Ιωάννη), μέρος του Δήμου Ύψωνα,  μέρος του Δήμου Γερμασόγειας (περιοχή ποταμού Γερμασόγειας και Αγία Παρασκευή), μέρος του Δήμου Αγίου Αθανασίου, την Ακτή του Κυβερνήτη, την Επταγώνεια καθώς και το Κολόσσι.

Πηγή: ΚΥΠΕ