Στο σκαμνί ο Αλεξούι-Rudolf για απόπειρα φόνου - Φωτογραφίζουν 3ο ύποπτο

Στο σκαμνί ο Αλεξούι-Rudolf για απόπειρα φόνου - Φωτογραφίζουν 3ο ύποπτο

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου οδηγείται ο Αλέξης Μαυρομιχάλης μετά την χθεσινή σύλληψή του για την απόπειρα φόνου του «Γλύκα» που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στους Αγίους Ομολογητές στη Λευκωσία.

Στον χώρο υπάρχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε καθυστέρηση στο διάταγμα προσωποκράτησης του Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ, αφού αναμενόταν διερμηνέας από τη Λεμεσό.

Με την έναρξη της διαδικασίας γύρω στις 12:25 η αστυνομία ζήτησε από το δικαστήριο την 8ημερη κράτηση των υπόπτων.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το θύμα είχε αναφέρει ότι «το πρόσωπο που τον πυροβόλησε ήταν κοντός αξύριστος με κόκκινη φανέλα.

Στις 20/11/17 εξασφαλίστηκε μαρτυρία από πρόσωπο ότι ενώ βρισκόταν σε κουζίνα άκουσε πυροβολισμούς

Το πρόσωπο αυτό είδε άνδρα να περπατά σε κοντινή απόσταση και να ανεβάζει ζακέτα που φορούσε να φορεί στο κεφάλι κουκούλα ζακέτας και να φεύγει τρέχοντας.

Το θύμα είχε αναφέρει ότι ο δράστης ήταν γνώριμη φυσιογνωμία αφού τον ξαναείδε στην πολυκατοικία».

Μαζί με τον Μαυρομιχάλη ενώπιον Δικαστηρίου παρουσιάστηκε και ο 41χρονος υπόδικος για την απόπειρα φόνου σε βάρος του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, Ντίτι Ρούντολφ. Οι ανακριτές προχώρησαν στη σύλληψη και του υπόδικου αφού η μαρτυρία που έχουν στα χέρια τους φαίνεται πως συνδέει τους δυο με την απόπειρα εναντίον του Γλύκα.

Ο δεύτερος ύποπτος τελεί ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ είπε ότι δεν έκανε κάτι και αρνήθηκε εμπλοκή.

Λήφθηκαν 110 καταθέσεις μέχρι στιγμής. Στις 27/1 δοθήκαν νέες πληροφορείς και λήφθηκαν νέες καταθέσεις, σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ.

Αναζητείται όπλο εκρηκτικές ύλες και τεκμήρια που θα δώσουν μαρτυρίες, ενώ θα ξαναελέγξουν καρέ καρέ κυκλώματα. Αναμένεται μια αναγνωριστική παράταξη και έρευνα.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη ζήτησε να δοθούν στο δικαστήριο οι δύο καταθέσεις του παραπονούμενου.

Συνέχισε αναφέροντας στον ανακριτή ότι «υπάρχει ένας μάρτυρας, ο παραπονούμενος δηλαδή, ο οποίος προβαίνει σε ψευδείς καταθέσεις», ενώ σε ερώτησή του εάν χθες είπε κάποιος ότι τον πυροβόλησε ο δεύτερος ύποπτος, έλαβε θετική απάντηση.

Θα κληθούν πλειάδα νέων μαρτύρων για να δώσουν μαρτυρία για την υπόθεση, είπε ο ανακριτής απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπης αναφορικά με το πως επηρεάζουν οι δυο ύποπτοι τις έρευνες τους.

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη εάν ο Πανίκος Παναγιώτου ανήκει σε φατρία, ο ανακριτής απάντησε ότι όλη υπόθεση είναι μέσα στα πλαίσια διάφορων που έχουν άνθρωποι της νύκτας. Αν είναι σε αντίπαλο δέος ή μαζί με τον πρώτο ύποπτο αυτό εξαρτάται από την εποχή γιατί οι μεταγραφές τους είναι παραπάνω από το Ομόνοια- ΑΠΟΕΛ.

Να σημειωθεί ότι τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη φωτογραφίζει ως τρίτο καταζητούμενο η αστυνομία αλλά δεν τον κατονομάζει.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης το 2020 οι δυο καταθέσεις που δοθήκαν έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση. Δοθήκαν εξηγήσεις που επίσης θα διερευνηθούν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης πιέζει όπως αναφέρει η αστυνομία τι αναζητεί. Απαντά ότι αναζητούν τα ρούχα του δράστη από το 2017. Τώρα έχουμε δράστη, άρα έχουμε κατεύθυνση, απαντά ο ανακριτής. Συμπλήρωσε ότι θα ελεγχθούν ξανά καρέ καρέ τα κυκλώματα.

Παράδωσε ο ανακριτής στο δικαστήριο καταθέσεις του «Γλύκα» που έδωσε το 2017.

Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης διερωτήθηκε γιατί δεν προχώρησαν οι Αρχές σε έρευνα από χθες, ενώ εκεί βρίσκονται 100 αστυνομικοί με τον ανακριτή να απαντά ότι προτεραιότητα έχει η εκτέλεση ενταλμάτων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης έκαναν έρευνα στο σπίτι του Αλέξη Μαυρομιχάλη χθες βραδύ.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, είναι δικαιολογημένος ο χρόνος των 8 ημερών για την κράτηση. Από την άλλη ο συνήγορος υπεράσπισης έφερε ένσταση στην κράτηση, αναφέροντας ότι εάν αυτές είναι εύλογες απορίες, τότε λυπάται πραγματικά «για το κατάντημα της αστυνομίας Κύπρου».

Όπως είπε, προκύπτει πως η Αστυνομία δεν ήταν σε θέση να δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτά που είπαν οι μάρτυρες ισχύουν και πως αυτή είναι η αλήθεια.

Εναντίον τους διερευνώνται τα πιο κάτω αδικήματα:

1. Απόπειρας φόνου
2. Πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
3. Παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου
4. Παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών
5. Συνομωσίας για φόνο, που διαπράχθηκαν το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας.