Στη φυλακή ο Μαυρομιχάλης και ο Ρούντολφ για απόπειρα φόνου

Στη φυλακή ο Μαυρομιχάλης και ο Ρούντολφ για απόπειρα φόνου

Διάταγμα 8ημερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον Αλέξη Μαυρομιχάλη και στον Ντίτι Ρούντολφ για την απόπειρα φόνου του «Γλύκα» που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στους Αγίους Ομολογητές στη Λευκωσία.

Οι δύο, συνελήφθησαν χθες για υπόθεση απόπειρας φόνου του 2017 και μετά από μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης απόπειρας φόνου, με θύμα τον 40χρονο Παναγιώτη Παναγιώτου, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 20 Νοεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, από πλευράς Αστυνομίας αναφέρθηκε ότι καταζητείται για την υπόθεση και τρίτο πρόσωπο, φωτογραφίζοντας χωρίς να κατονομάσει τον Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σίφη, ο οποίος από τις 26.11.2018 εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα.

Εναντίον των δύο διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, των πράξεων που σκοπεύουν στη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της συνωμοσίας για φόνο.
Σημειώνεται ότι η δίκη διεξήχθηκε παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Ένσταση έφεραν και οι δύο συνήγοροι. Συγκεκριμένα ο συνήγορος του Μαυρομιχάλη κάλεσε τον κ. Γιωρκατζη να καταθέσει στο δικαστήριο τις δύο καταθέσεις του Παναγιώτου.

Ερωτηθείς για τον δράστη της απόπειρας φόνου, ο κ. Γιωρκάτζης αποδέχεται πως ο Παναγιώτου συμφώνησε πως το πρόσωπο ήταν αλβανικής καταγωγής. Ωστόσο σε νέα του κατάθεση, ανέφερε και τους λόγους για τους οποίους δεν είπε το όνομα του δεύτερου υπόπτου.

Κατατίθενται στο δικαστήριο οι καταθέσεις που έδωσε ο παραπονούμενος το 2017.

Εναντίον τους διερευνώνται τα πιο κάτω αδικήματα:

1. Απόπειρας φόνου
2. Πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
3. Παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου
4. Παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών
5. Συνομωσίας για φόνο, που διαπράχθηκαν το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας.