Λεμεσός: Καταγγελία ότι Διευθύντρια «ανέκρινε» μαθητή εάν η μητέρα του έχει κορωνοϊό

Λεμεσός: Καταγγελία ότι Διευθύντρια «ανέκρινε» μαθητή εάν η μητέρα του έχει κορωνοϊό

Την καταγγελία μητέρας μαθητή Γυμνασίου της Λεμεσού, ότι Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί του σχολείου υπέβαλαν την περασμένη Παρασκευή σε "ανάκριση" το παιδί της, καθώς η ίδια υπηρετεί ως νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού προκειμένου να διακριβώσουν πληροφορίες ότι η γυναίκα διαγνώστηκε θετική στην πανδημία του κορωνοϊου, διερευνούν Αστυνομία και Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Διευθύντρια του σχολείου κάλεσε στο γραφείο της τον μαθητή και στην παρουσία και άλλων εκπαιδευτικών τον ρώτησε εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η μητέρα του είναι θετική στον κορωνοϊό. Μετά την "ανακριτική" διαδικασία, οι Αρχές του σχολείου φαίνεται ότι επικοινώνησαν με τον πατέρα του μαθητή στον οποίο υπέβαλαν τα ίδια ερωτήματα και έλαβαν αρνητική απάντηση. Όπως υποστηρίζει η μητέρα, ζήτησαν από τον πατέρα να μεταβεί στο σχολείο και να παραλάβει το παιδί του, κάτι το οποίο αρνήθηκε.

Με βάση τους ισχυρισμούς της μητέρας, ερωτήματα εγείρονται γιατί ο μαθητής δεν επιβιβάστηκε στο σχολικό λεωφορείο, το οποίο φαίνεται να αναχώρησε από το σχολείο προτού αυτός επιβιβαστεί.