Σε σοβαρή κατάσταση 66χρονη που έπεσε θύμα ληστείας στη Λεμεσό

Σε σοβαρή κατάσταση 66χρονη που έπεσε θύμα ληστείας στη Λεμεσό

Στιγμές τρόμου έζησε 66χρονη η οποία έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών στις 8 το πρωί στο ρετιρέ της πολυκατοικίας της, όπου διαμένει στην οδό Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό.

Η γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Οι δράστες της έστησαν καρτέρι και αφού της επιτέθηκαν, την έδεσαν πισθάγκωνα, τη φίμωσαν και την κτύπησαν με σιδερογροθιά στο κεφάλι απαιτώντας χρήματα και κοσμήματα. Όταν η γυναίκα λιποθύμησε λόγω των κτυπημάτων, άρπαξαν άγνωστης ακόμη αξίας περιουσία και εξαφανίστηκαν πεζοί.

Η γυναίκα κατάφερε να ζητήσει βοήθεια από το γιο της, τον οποίο κάλεσε μέσω τηλεφώνου όταν κατάφερε να ελευθερώσει το ένα της χέρι. Ο γιος της μετέβη στην πολυκατοικία όπου διαμένει η μητέρα του, ενημέρωσε την Αστυνομία και κάλεσε ασθενοφόρο.

Πληροφορία την οποία αξιολογούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσου κάνει λόγο και για τρίτο άτομο που πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Οι ανακριτές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών ενώ στην κατοχή τους έχουν σημαντικά στοιχεία, τεκμήρια και μαρτυρίες. Οι δράστες περιγράφονται ο ένας ισχυρής σωματικής διάπλασης ξανθός και μιλούσε ελληνικά σε κυπριακή διάλεκτο, ο δε άλλος λεπτής σωματικής διάπλασης μελαχρινός και μιλούσε σπαστά ελληνικά.

 "Προκαταρκτικά φαίνεται ότι έχει κάποια κατάγματα κρανίου και η γυναίκα θα παραμείνει για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Οι δράστες φαίνεται ότι ήταν δυο που εισήλθαν στο διαμέρισμα. Ο ένας από αυτούς φαίνεται ότι της μίλησε στην Ελληνική γλώσσα, με κυπριακή διάλεκτο και ο άλλος με σπαστά ελληνικά", δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννης Σωτηριάδης.

Ψάχνουν κλειστά κυκλώματα

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι έχει κλαπεί, ενώ η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ αναζητούνται αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.