Τραγωδία στη Λεμεσό - 65χρονος καταπλακώθηκε από ξύλα (pics+vid)

Τραγωδία στη Λεμεσό - 65χρονος καταπλακώθηκε από ξύλα (pics+vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μoιραίο αποδείχθηκε το μεροκάματο για τον 65χρονο οδηγό νταλίκας Λουκά Μοσφίλη ηλικίας 65 ετών, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από ξύλα σε αποθήκη βιομηχανικών υλικών κατασκευής σκαλωσιών στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό. 

Μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησαν έρευνες στη σκηνή της τραγωδίας και διαπίστωσαν ότι το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης δεσμίδων ξυλείας από εμπορευματοκιβώτιο.

Ο Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λεμεσού Κύπρος Κύπρου ανέφερε ότι το μοιραλιο φορτίο ήρθε από τη Ρωσία.

"Υπήρχε μία ιδιαιτερότητα στο βάθος του container στον τρόπο στοιβάσματος της ξυλείας και στην προσπάθεια ενός εκ των διευθυντών της εμπορικής εταιρείας που οδηγούσε το όχημα και ο οδηγός του αρθρωτού οχήματος που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο, ενώ ήταν μέσα και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο εκφόρτωσης τριών δεσμίδων που ήταν σε όρθια θέση στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου, έπεσαν δύο δεσμίδες συνολικού βάρους περίπου 1500 κιλών και καταπλάκωσαν τον οδηγό του οχήματος. Ήταν στη γωνία του εμπορευματοκιβωτίο σε όρθια θέση και στην προσπάθεια τους δύο δεσμίδες καταπλάκωσαν τον οδηγό"

 "Οι 15 ήταν σε πλάγια θέση στο πάτωμα και είχαν εκφορτωθεί και έμειναν τέσσερις δεσμίδες που οι τρεις ήταν στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου όρθιες και μία όρθια επίσης στο πλάι του container. Έγειραν οι δύο από τις 3 που ήταν στο βάθος σε όρθια θέση. Τονίζω ότι τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν και είανι πολύ σοβαρά όταν υπάρχουν μεγάλου όγκου και βάρους υλικά σε όρθια θέση. Όχι μόνο ξυλεία αλλά και μάρμαρα γρανίτες, γυαλιά και δυστυχώς αυτά που εξετάζουμε τα περισσότερα είναι σοβαρά ή και θανατηφόρα."

Ο Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λεμεσού κάλεσε τους εργοδότες και τους εργαζόμενιους "σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι να εκτιμούν ορθά τον κίνδυνο ανατροπής και πτώσης αυτών των υλικών και να αποφασίζεται η μέθοδος εργασίας εκ των προτέρων λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον κίνδυνο."

ΠΗΓΗ ALPHA