Ανησυχία μετά τα οκτώ κρούσματα στη Λεμεσό- Αυξάνονται οι έλεγχοι

Ανησυχία μετά τα οκτώ κρούσματα στη Λεμεσό- Αυξάνονται οι έλεγχοι

Η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μεγάλωσε την ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του ιού στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας έλαβε ενημέρωση το βράδυ της Πέμπτης (30/7) από το εργαστήρι που ανέλαβε τη Σύμβαση για το πρόγραμμα του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, ότι από τη διεκπεραίωση των πρώτων 280 εργαστηριακών διαγνώσεων που λήφθηκαν από πολίτες της Επαρχίας Λεμεσού εντοπίστηκαν 6 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Προηγουμένως, από 714 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 3 κρούσματα, από οποία τα δύο είναι στη Λεμεσό.

Η νεότερη ενημέρωση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της Πέμπτης στα δέκα, με τα οκτώ από αυτά να καταγράφονται στη Λεμεσό.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα, αφού τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Έχει ήδη ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας και συμφωνήθηκε όπως εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι σε υποστατικά και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην Επαρχία Λεμεσού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα περιστατικά θα δοθούν αύριο.

ΠΗΓΗ sigmalive.com