Λεμεσός: Έβαλαν διαχωριστική κορδέλα και προειδοποιητικές πινακίδες στον Μόλο (vid)

Λεμεσός: Έβαλαν διαχωριστική κορδέλα και προειδοποιητικές πινακίδες στον Μόλο (vid)

Mε διαχωριστικές κορδέλες και προειδοποιητικές πινακίδες ο Δήμος Λεμεσού εφάρμοσε άμεσα την απόφαση του για επιπρόσθετα μέτρα ρύθμισης της διακίνησης των πεζών στην περιοχή του Μόλου, σε μια προσπάθεια περιορισμού των συναθροίσεων πολιτών και άμεσης αντιμετώπισης της έξαρσης κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν ήδη εικόνες από την παραλιακή περιοχή της Επίχωσης και οι εικόνες θυμίζουν ημέρες του περασμένου Μαρτίου, όταν είχαν ληφθεί ανάλογα μέτρα από τις αρχές τοπικής αυτοδικοίκησης, σε μια προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε έκτακτη συνεδρία που συγκάλεσε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού συζήτησε τρόπους και μέτρα αντιμετώπισης της διαμορφούμενης κατάστασης με την πανδημία. Αποφασίστηκε η ενίσχυση των συνεργείων του δήμου με στόχο την αποτελεσματικότερη επιτήρηση, σε συνεργασία με την αστυνομία και τις υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους, των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκαν σειρά μέτρων που θα είναι υποβοηθητικά και υποστηρικτικά των όσων άλλων μέτρων ισχύουν. Τα μέτρα αυτά αφορούν:

1. Εντατικοποίηση ψεκασμών τόσο δημοτικών και δημοσίων χώρων όσο και χώρων που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού (π.χ στάσεις λεωφορείων, κάδοι σκυβάλων κ.α)

2. Αναστολή λειτουργίας παιδότοπων στην Επίχωση (Μόλος), στο Δημόσιο Κήπο και στις δημόσιες πλατείες Αναγέννησης και Φιλελλήνων.

3. Μέτρα ρύθμισης διακίνησης πεζών στην Επίχωση (Μόλος) με πινακίδες και διαχωριστική λωρίδα.

4.Πολύ αυστηρά μέτρα και σχολαστική επιτήρηση σε όλες τις ανοικτές εκδηλώσεις του Δήμου με εφαρμογή των όσων προνοούνται στα σχετικά πρωτόκολλα.

5. Πολύ αυστηρή επιτήρηση των λαϊκών αγορών.

Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα λαμβάνει και τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το Δημοτικό Συμβούλιο στέλνει μήνυμα ευθύνης και συστράτευσης όλων, στην προσπάθεια αναχαίτησης της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

ΠΗΓΗ Αlphanewslive