Θλίψη: Πέθανε ο χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου

Θλίψη: Πέθανε ο χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου

Έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες το βράδυ ο καταξιωμένος χορογράφος και Διευθυντής του Κέντρου χορού του Δήμου Λεμεσού, Λάμπρος Λάμπρου.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του διεθνώς καταξιωμένου χορευτή και χορογράφου, Λάμπρου Λάμπρου, ενός από τους σημαντικότερους Κύπριους δημιουργούς, με πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις για την τέχνη του χορού στην πατρίδα μας. Το πολυσχιδές και πλούσιο χορογραφικό έργο του Λάμπρου Λάμπρου παρουσιάστηκε στην Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες όπως η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Καναδάς, η Κούβα, η Αυστραλία, η Ισλανδία, η Κίνα και η Ελλάδα.

Ο Λάμπρος Λάμπρου έχει τιμηθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό από τις κυβερνήσεις της Κούβας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στην Κύπρο, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής του Βραβείου, να απονείμει στο Λάμπρο Λάμπρου και στο θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Νεοφύτου το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας- Θοδόσης Πιερίδης» για το 2020.

Η τελετή απονομής του Βραβείου ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου του 2020. Εντούτοις, λόγω της πανδημίας η τελετή μετατέθηκε για τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία. Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θα απονείμει μεταθανάτια το Βραβείο στον Λάμπρου Λάμπρου.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στα αδέρφια και σε όλους τους οικείους του εκλιπόντος.