Υπό 4ημερη κράτηση ο οδηγός του μοιραίου ενοικιαζόμενου jet ski

Υπό 4ημερη κράτηση ο οδηγός του μοιραίου ενοικιαζόμενου jet ski

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα ο 50χρονος από τη Ρουμανία ο οποίος ήταν ο οδηγός του μοιραίου ενοικιαζόμενου jet ski από το οποίο έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του, 55χρονος συμπατριώτης του.

Το Δικαστήριο, με βάση τη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον του, ξέδωσε διάταγμα 4ημερης κράτησης του 50χρονυ ο οποίος, μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή Γερμασόγειας, κάτω από συνθήκες που ακόμα βρίσκονται υπό διερεύνηση από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το περιστατικό ο 50χρονος παράτησε το jet ski στη θάλασσα και εξαφανίστηκε ενώ παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα από μόνος του στην Αστυνομία.

Ανακρινόμενος είχε αναφέρει ότι εγκατέλειψε τη σκηνή του συμβάντος και το θύμα, επειδή είχε φοβηθεί.

Στο μεταξύ, κάποια ποινικά αδικήματα, εξετάζονται και για τον διαχειριστή του ενοικιαζόμενου jet ski αφού, όπως ανέφερε σε σχετική δήλωση του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης, υπήρξε παραβίαση του σχετικού κανονισμού που αφορά τα θαλάσσια σκάφη.