Παραβίασαν τα μέτρα και έκαναν πάρτι στη Λεμεσό

Παραβίασαν τα μέτρα και έκαναν πάρτι στη Λεμεσό

Παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και οι ειδικοί καθώς και το υπουργείο Υγείας προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κάποιοι συνεχίζουν τα πάρτι και συμπεριφέρονται ως να έχουν όλα τελειώσει.

Νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει συμπολίτες μας να κάνουν πάρτι και να χορεύουν σε κέντρο σε παραλιακή περιοχή της Λεμεσού που εμπίπτει στη δικαιοδοσία των Βάσεων. Μάλιστα κάποιοι δεν περιορίστηκαν μέχρις εκεί, αλλά το βίντεο που τράβηξαν, το ανάρτησαν στο Facebook προς δημόσια θέα. Το βίντεο αυτό έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας το οποίο μελέτησε και μετά από αξιολόγηση, αποφασίστηκε να σταλεί στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων για τα περαιτέρω, αφού η περιοχή που διοργανώθηκε το πάρτι ανήκει στην ευθύνη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερος», το βίντεο εστάλη στην Αστυνομία των Βάσεων για διερεύνηση κατά πόσον έχουν παραβιαστεί τα σχετικά διατάγματα του υπουργείου Υγείας για περιορισμό της πανδημίας, αφού και στην περιοχή αυτή εφαρμόζονται όπως στις υπόλοιπες περιοχές της Κύπρου, τα σχετικά διατάγματα για τον κορωνοϊό, ενώ και τα θετικά κρούσματα προσμετρούνται σ’ αυτά της χώρας μας.

Όπως φαίνεται από τη μελέτη του βίντεο, το παραλιακό πάρτι διοργανώθηκε προχθές Κυριακή το απόγευμα σε κέντρο και ίσως κάποιοι να εξέλαβαν πως αυτό επειδή βρίσκεται στην περιοχή των Βάσεων, ίσως να μην ίσχυαν τα απαγορευτικά διατάγματα. Μάλιστα στο βίντεο φαίνονται άτομα να είναι όρθια και να ξεσαλώνουν.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν παραβιαστεί διατάγματα που αφορούν στον νόμο περί λοιμοκάθαρσης, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο καταγγελίας του υποστατικού στο οποίο διοργανώθηκε το πάρτι με την έκδοση εξωδίκου ή ακόμη και επιβολής προσωρινού λουκέτου. Επίσης θα γίνουν προσπάθειες εντοπισμού των ατόμων που συμμετείχαν, αρχής γενομένης από το πρόσωπο που έχει προβεί στην ανάρτηση του βίντεο.