Πλημμύρισε η Λεμεσός λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Πλημμύρισε η Λεμεσός λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Σε κινητοποίηση βρέθηκαν χθες βράδυ Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργεία του Δήμου Λεμεσού για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν, για ακόμη μια χρονιά, οι έντονες βροχοπτώσεις. 

Μόνο με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργω θα επιλυθεί το πρόβλημα, αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού.

Συνολικά 10 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση νερού από υπόγεια που είχαν πλημμυρίσει στη Λεμεσό, ενώ τα συνεργεία του Δήμου πηγαινοέρχονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να παράσχουν την αναγκαία βοήθεια στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσίασε ξανά η περιοχή του κάστρου της Λεμεσού και του παραλιακού δρόμου στην περιοχή της Επίχωσης, όπου καταλήγει όλο το βρόχινο νερό από τις πιο βόρειες περιοχές, οι οποίες όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούν να συγκρατήσουν την ποσότητα του νερού, λόγω της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων.


Εξάλλου, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη κατακυρωθεί οι προσφορές από το ΣΑΛΑ για τα αντιπλημμυρικά έργα για τη Λεμεσό και προωθείται η ταχεία υλοποίηση τους, σημειώνοντας πως μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο.

Προσθέτει δε ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού παραμένουν σε επιφυλακή καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ενδεχομένως και επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Τέλος, καλούνται ακόμα μια φορά οι πολίτες να παίρνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, όπως καθαρισμός σχαρών έξω από τα υποστατικά τους, αποφυγή εκτεθειμένων αντικειμένων στα πεζοδρόμια κλπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ