Φόβοι για απαγωγή ανηλίκου από άγνωστο (video)

Φόβοι για απαγωγή ανηλίκου από άγνωστο (video)

Συναγερμός στα περίχωρα της Λευκωσίας - Δεν προχώρησε η υπόθεση με καταγγελία στην Αστυνομία.

Σε πανικό βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η κοινότητα Λυμπιών μετά από καταγγελία για την παρουσία αγνώστου ο οποίος επιχείρησε να απαγάγει ανήλικο με το αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, σημειώθηκε όταν το 10χρονο παιδί περπατούσε σε δρόμο της περιοχής και αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του. Ο οδηγός επέμενε να το μεταφέρει με αυτό, αλλά το παιδί ήταν σωστά δασκαλεμένο από τους γονείς και αρνήθηκε να μπει στο αυτοκίνητο αν και ο άγνωστος οδηγός επέμεινε 2-3 φορές με την πρόσκλησή του. Απομακρύνθηκε και ανέφερε το περιστατικό στους γονείς του.

Οι γονείς ενημέρωσαν την κοινοτική αστυνομία του παρατηρητή της γειτονιάς. Οι γονείς κατήγγειλαν ότι ο 10χρονος γιος τους ενοχλήθηκε από άγνωστο οδηγό, με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, κατά πάσα πιθανότητα αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε κόκκινο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία ενημέρωσε τον Κοινοτάρχη Λυμπιών, Μιχάλη Γεωργίου, για να είναι η περιοχή σε επιφυλακή. Η κοινοτική αρχή ενημέρωσε με μήνυμα σε κινητά τηλέφωνα θέτοντας εις γνώση τους το περιστατικό.

«Γνωρίζοντας την οικογένεια του παιδιού, αποκλείω το γεγονός να είναι ψευδής η μαρτυρία. Αλλά και ψεύτικη να είναι η πληροφορία, το μήνυμα καλό θα κάνει και όχι κακό», σχολίασε ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας κάλεσε τους γονείς να προχωρήσουν με επίσημη καταγγελία στον κοντινότερο αστυνομικό σταθμό προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η αρχή με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σχολίασε ακόμα ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει προσεκτικού χειρισμού τόσο από την τοπική αρχή όσο και από την ίδια την οικογένεια του ανήλικου.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Κοινοτάρχη: