Χτυπούσε κόσμο με μαχαίρι, μπουκάλια και σφυρί στη Λευκωσία

Χτυπούσε κόσμο με μαχαίρι, μπουκάλια και σφυρί στη Λευκωσία

Χτυπούσε συνανθρώπους του με μαχαίρι, με μπουκάλες μπίρας, με σφυρί οικοδόμων και με τις γροθιές του.

 Ο 20χρονος είχε διαγνωστεί ψυχικά ασθενής, όμως το Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη αυτόν τον μετριαστικό παράγοντα, γιατί ο κατηγορούμενος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του γιατρού ως προς την αναγκαιότητα συνεργασίας του για άμεση διακοπή των ουσιών που χρησιμοποιούσε και την έναρξη φαρμακευτικής αγωγής.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννιά μηνών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ ενεργοποιήθηκαν και έξι μήνες φυλάκιση από παλαιότερη ποινή φυλάκισης με αναστολή στην οποία είχε καταδικαστεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεύτερο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την ίδια μέρα καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση 12 μηνών για 14 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, η οποία θα συντρέχει με την πρώτη ποινή.

Όσον αφορά στις υποθέσεις επιθέσεων, ο κατηγορούμενος για ασήμαντη αφορμή, ακολούθησε τον παραπονούμενο μέχρι που αυτός, έφθασε στο σπίτι του και κατέβηκε από το όχημα του. Αμέσως ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε προκαλώντας του μικροτραύματα με μαχαίρι, καθώς επίσης μώλωπες με τις γροθιές του. Όταν επενέβη ο πατέρας του παραπονούμενου, ο κατηγορούμενος τον έσπρωξε, ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Σε επέμβαση της μητέρας, ο κατηγορούμενος την εξύβρισε χυδαία. Η σκηνή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του παραπονούμενου. Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο, ο κατηγορούμενος κάλεσε τη δική του κοπέλα στο σπίτι του, αλλά μόλις αυτή έφτασε έξω από το σπίτι, την άρπαξε από τα μαλλιά, την έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο και την χτύπησε, ενώ συνέχισε να την χτυπά και μέσα στο σπίτι γιατί του... χάλασε τη διάθεση, μέσω τηλεφώνου.

Η κοπέλα κατάγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και την άλλη μέρα κατάγγειλε τον 20χρονο ότι την είχε απειλήσει. Σε άλλο επεισόδιο, που έγινε έξω από το σπίτι του, ο κατηγορούμενος χτύπησε δύο άλλα πρόσωπα με σπασμένη μπουκάλα μπίρας και με σφυρί, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα στα κεφάλια. Εξάλλου, μια μέρα μέσα στο σπίτι του έσπασε όλα τα αντικείμενα, αλλά ο πατέρας του αν και τον κατάγγειλε στη συνέχεια απέσυρε το παράπονο του. Τα παράπονα τους απέσυραν και οι άλλοι παραπονούμενοι, εκτός από την πρώην κοπέλα του. Η απόσυρση των παραπόνων ενήργησε ως μετριαστικός για την ποινή παράγοντας.

Πηγή: εφημερίδα "Φιλελεύθερος"