Πύρινη κόλαση το χημείο του Πανεπιστημίου Κύπρου

Πύρινη κόλαση το χημείο του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τρομερή πυρκαγιά προκάλεσε η έκρηξη χημικών ουσιών στο εργαστήριο του Χημείου του Πανεπιστημίου Κύπρου το βράδυ του Σαββάτου (12/3).

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για έκρηξη και πυρκαγιά σε χημείο του πανεπιστημίου Κύπρου στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Ανταποκρίθηκαν 3 Πυροσβεστικά οχήματα και 1 ειδικό όχημα αντιμετώπισης επεισοδίων στα οποία εμπλέκονται επικίνδυνα χημικά υλικά

Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής έδινα μάχη για πάνω από δύο ώρες με την πυρκαγιά και το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τη μία τα χαράματα.

Διάφορα χημικά υλικά τα οποία ήταν σε φιάλες μέσα σε ψυγείο στο χώρο του χημείου μετά από έκρηξη τους χύθηκαν στο χώρο προκαλώντας πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από φύλακα του πανεπιστημίου. Τα χημικά υλικά περισυλλέχτηκαν με την χρήση άμμου και αφού τοποθετήθηκαν σε δοχεία παραδόθηκαν στους χημικούς του Πανεπιστήμιου. Έγινε χρήση 8 αναπνευστικών συσκευών και στολών προστασίας από χημικές ουσίες.