Έρευνα για «φακελάκι» σε γιατρό του Δημοσίου

Έρευνα για «φακελάκι» σε γιατρό του Δημοσίου

Παράνομη πρόσθετη αμοιβή φέρεται να ζήτησε γιατρός του δημοσίου προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να είχε ζητήσει «φακελάκι» 2.000 ευρώ από ασθενή, προκειμένου να ξεπεράσει τη σειρά του στη λίστα αναμονής για επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί.

Για την υπόθεση έγινε ενυπόγραφη καταγγελία από τη σύζυγο του ασθενή στον Υπουργό Υγείας και ήδη δόθηκαν οδηγίες από την Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Γιαννάκη στον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Πέτρο Μάτσα για να προχωρήσει σε έρευνα. Στην καταγγελία αναφέρεται όλο το ιστορικό που προηγήθηκε μέχρι να καταλήξει στον συγκεκριμένο γιατρό για εξέταση του συζύγου της.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο γιατρός που παρακολουθούσε το σύζυγό της και αποφάνθηκε ότι έπρεπε να προχωρήσει το συντομότερο σε επέμβαση αποχώρησε από το δημόσιο. Το ίδιο συνέβη με δεύτερο γιατρό που εξέτασε τον ασθενή. Τότε έκλεισαν ραντεβού με τρίτο γιατρό ο οποίος αφού εξέτασε τον ασθενή τον έβαλε σε λίστα αναμονής για επέμβαση.

Πηγή: εφημερίδα Φιλελεύθερος