Έκλεβε νερό από το Δήμο Ιδαλίου και το πουλούσε μισοτιμής σε κτηνοτρόφους

Έκλεβε νερό από το Δήμο Ιδαλίου και το πουλούσε μισοτιμής σε κτηνοτρόφους

Επέμβαση στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ιδαλίου εντόπισε λειτουργός της τοπικής αρχής και όπως διαπιστώθηκε, μεγάλη ποσότητα κλεμμένου νερού διοχετευόταν, άγνωστο για πόσο καιρό, σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Το γεγονός επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, ο οποίος οδηγεί το θέμα ως κατεπείγον σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης. «Είμαστε αποφασισμένοι να ξεδιαλύνουμε την υπόθεση και να οδηγήσουμε στη συνέχεια την υπόθεση στην Αστυνομία για να τιμωρηθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι, διότι η κλοπή νερού είναι ποινικό αδίκημα», τόνισε.

Η κλοπή του νερού εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Έρευνα κατέδειξε ότι η κλοπή γινόταν με την παράνομη σύνδεση αγωγού στον κύριο αγωγό υδροδότησης του Δαλιού και μέσω του οποίου διοχετευόταν υπογείως μεγάλη ποσότητα νερού προς κτηνοτροφικές μονάδες, κυρίως βουστάσια.

Το νερό πωλείτο στη μισή τιμή από εκείνην στην οποία πωλεί νερό ο Δήμος Ιδαλίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στην υπόθεση εμπλέκονται δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι κρατικός υπάλληλος. Στην έκθεση γεγονότων που ετοιμάστηκε και θα παρουσιαστεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται ότι υποψίες για κλοπή νερού άρχισαν να δημιουργούνται όταν ιδιοκτήτες βουστασίων ζητούσαν να τους διακοπεί η παροχή νερού από το δίκτυο του δήμου και στη συνέχεια προμηθεύονταν νερό από ιδιωτική, όπως έλεγαν, διάτρηση.

Οι προσπάθειες των λειτουργών του δήμου στρέφονται τώρα προς τον εντοπισμό της ακριβούς ημερομηνίας διακοπής της παροχής νερού από τον αγωγό του δήμου προς τις κτηνοτροφικές μονάδες, ώστε να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της πώλησης κλεμμένου νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του αγωγού μέσω του οποίου διοχετευόταν το κλεμμένο νερό, είναι γνωστός στον Δήμο Ιδαλίου αλλά δηλώνει άγνοια για την υπόθεση.

Πηγή: Φιλελεύθερος