Δύο χρόνια φυλακή σε 23χρονο γιατί έκανε έρωτα με κορίτσι 16½ χρονών στη Λευκωσία

Δύο χρόνια φυλακή σε 23χρονο γιατί έκανε έρωτα με κορίτσι 16½ χρονών στη Λευκωσία

Νόμιμη καθίσταται η συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα παιδιού κάτω των 17 χρόνων με ενήλικα άτομα όταν η διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο δεν υπερβαίνει τα τρία χρόνια. Στην παρούσα όμως περίπτωση, η διαφορά ηλικίας ήταν έξι χρόνια (16½ με 23). Τα παραπάνω επεσήμανε χθες το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, καταδικάζοντας 23χρονο σε φυλάκιση δύο χρόνων.

Ο καταδικασθείς είχε παραδεχθεί ότι τον Οκτώβριο του 2014 συμμετείχε σε σεξουαλική πράξη με παιδί, δηλαδή με την παραπονούμενη, η οποία ήταν τότε ηλικίας 16½. Το αδίκημα διαπράχθηκε με τη συναίνεση της παραπονούμενης και οι δύο συζούσαν για λίγο χρονικό διάστημα. Ο κατηγορούμενος ήταν παντρεμένος σε διάσταση και από τη σχέση του με την ανήλικη η τελευταία έμεινε έγκυος, όμως απέβαλε.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο μόνος άνδρας με τον οποίο η παραπονούμενη είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Το ότι συζούσαν οι δύο το γνώριζε ο αδελφός της και η μητέρα της, η οποία στη συνέχεια κατήγγειλε τον κατηγορούμενο στην Αστυνομία.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Λεύκος Κυριακίδης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του αγαπούσε και ακόμα αγαπά την παραπονούμενη και σκόπευαν μάλιστα να παντρευτούν.

Ο συνήγορος έθιξε επίσης το θέμα της ηλικίας της παραπονούμενης, διευκρινίζοντας πως σε έξι μήνες θα μπορούσε να δώσει τη συγκατάθεσή της για σεξουαλική συνεύρεση και όλα θα ήταν νόμιμα.

Στην ομόφωνη καταδικαστική απόφασή τους, οι δικαστές Λένα Δημητριάδου - Ανδρέου (πρόεδρος), Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Μαρίνα Παπαδοπούλου (μέλη), αφού επεσήμαναν ότι η παρούσα υπόθεση δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των πλέον σοβαρών του είδους, τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος, αν και νεαρός, ήταν εφτά χρόνια πιο μεγάλος από την παραπονούμενη και είχε πάντοτε την ευθύνη να ελέγξει την κατάσταση.

Επίσης, ήταν παντρεμένος, έστω και αν βρισκόταν σε διάσταση, και συνεπώς άτομο με εμπειρίες στις σχέσεις και όφειλε να ενεργήσει με υπευθυνότητα. Παράλληλα, οι τρεις δικαστές υπέδειξαν ότι η συμπεριφορά του κατηγορούμενου έχει, δυστυχώς, αφήσει ανεξίτηλα τραύματα στον ψυχισμό της παραπονούμενης, τα οποία αποτελούν ακόμη ένα επιβαρυντικό στοιχείο και δείχνουν το μέγεθος της σοβαρότητας που τα αδικήματα του είδους προσλαμβάνουν.

Πηγή: εφημερίδα Φιλελεύθερος