15 - 20 ευρώ από μαθητές Α' Δημοτικού Λευκωσίας για δώρο 400 ευρώ στη δασκάλα! Φωνές από γονείς

15 - 20 ευρώ από μαθητές Α' Δημοτικού Λευκωσίας για δώρο 400 ευρώ στη δασκάλα! Φωνές από γονείς

Δώρα για δασκάλες Α’ Τάξης δημοτικού σχολείου Λευκωσίας 400 ευρώ – Φωνάζουν γονείς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν

Με ακριβά γούστα το δώρο για δασκάλες δημοτικού σχολείου Λευκωσίας, με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.com.cy, τα δώρα αφορούν τη γνωστή συνήθεια μαθητών στα σχολεία, να κάνουν ένα δώρο στο δάσκαλο τους για το τέλος της χρονιάς, ως μία μορφή ανταπόδοσης στις γνώσεις που προσέφερε στους μαθητές.

Ως εδώ όλα καλά... Το ζήτημα που προέκυψε σε συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας και μάλιστα αφορά μαθητές Α’ τάξης (!), είναι ότι με πρωτοβουλία των γονέων ζητείται 15 ευρώ από το κάθε παιδί για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για το δώρο!

Στη συγκεκριμένη τάξη συμμετέχουν 15 μαθητές, άρα το δώρο υπολογίζεται στα 225 ευρώ! Όπως πληροφορούμαστε σε άλλες τάξεις ζητείται το ποσό των 20 ευρώ άρα όπως καταλαβαίνεται εκεί το δώρο είναι ακόμα πιο «πολυτελές»!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν γονείς μαθητών της εν λόγω τάξης, που αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν στη συνεισφορά των 15 ευρώ, καθώς είτε είναι ο ένας είτε και οι δύο άνεργοι. Εκφράζουν όμως παράλληλα την ανησυχία ότι το παιδί τους θα στιγματιστεί καθώς δεν θα είναι γραμμένο στη λίστα με τα παιδιά που συνεισέφεραν για το δώρο!

Τονίζεται, ότι πρόκειται εξ  ολοκλήρου για πρωτοβουλία των γονέων της συγκεκριμένης τάξης και όχι για κάποια επίσημη κίνηση του Συνδέσμου Γονέων.

Όπως και να χει, σε μία τόσο δύσκολη εποχή για πολλά νοικοκυριά στην Κύπρο, καλό θα ήταν να αποφεύγονται κινήσεις εντυπωσιασμού, που μπορεί μάλιστα να εκθέσουν ή να στιγματίσουν μαθητές.