Έφερνε τον αρραβωνιαστικό της από τα κατεχόμενα στο πορτ-μπαγκάζ – Την τσάκωσαν στο οδόφραγμα

Έφερνε τον αρραβωνιαστικό της από τα κατεχόμενα στο πορτ-μπαγκάζ – Την τσάκωσαν στο οδόφραγμα

Στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου της τοποθέτησε τον Τούρκο αρραβωνιαστικό της με σκοπό να τον μεταφέρει στις ελεύθερες περιοχές, ενώ ως συνοδηγός της κάθησε δεύτερος Τούρκος.

Η Γεωργιανή, με το... παράνομο «φορτίο» από τα κατεχόμενα, ανακόπηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όπου ζητήθηκαν τα προσωπικά έγγραφα του συνοδηγού.

Όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο συνοδηγός προσπαθούσε να περάσει παράνομα, διενήργησαν έρευνα στο αυτοκίνητο, οπότε ανακαλύφθηκε και ο αρραβωνιαστικός, κρυμμένος στον χώρο αποσκευών. Αυτός δεν είχε οποιαδήποτε έγγραφα, γιατί του τα κατέσχεσαν στα κατεχόμενα καθώς διερευνάτο υπόθεση εναντίον του.

Οι τρεις συνελήφθησαν και προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αφού εναντίον των δύο Τούρκων εξεταζόταν υπόθεση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία και εναντίον της Γεωργιανής, που διέμενε νόμιμα στις ελεύθερες περιοχές, εξεταζόταν το αδίκημα της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο.

Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης και των τριών. Εν τέλει ο συνοδηγός απελάθηκε, ενώ ο αρραβωνιαστικός παντρεύτηκε με τη Γεωργιανή που έχει ελληνικό διαβατήριο και διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές.

 

Πηγή:Εφημερίδα Φιλελεύθερος/ Χριστάκης Γιαννακός