«Λαπορτάρετε αβέρτα και αλύπητα» - Ζητά έρευνα ο δήμαρχος Στροβόλου

«Λαπορτάρετε αβέρτα και αλύπητα» - Ζητά έρευνα ο δήμαρχος Στροβόλου

Σε απόγνωση βρίσκονται τροχονόμοι του Δήμου Στροβόλου λόγω των απαράδεκτων αλλά ξεκάθαρων οδηγιών που έχουν λάβει από προϊσταμένους τους και οι οποίες δεν τους αφήνουν περιθώρια να δράσουν σύμφωνα με αυτό που τους υπαγορεύει η επαγγελματική τους ευσυνειδησία.

Οι εντολές που τους δόθηκαν προφορικώς είναι ρητές: «Βγέστε έξω και λαπορτάρετε αβέρτα και αλύπητα». Και να 'ταν μόνο αυτό... Για να μην υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας των οδηγιών, τους καθορίστηκε και «κότα» λαπόρτων που οφείλουν να προσκομίσουν στο δημαρχείο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον κάθε τροχονόμο να προβαίνει σε καταγγελίες οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα στην υπηρεσία τους που θα ξεπερνούν τις €2.000 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ ο μέσος όρος των λαπόρτων που αναλογούν στον κάθε τροχονόμο από αυτά που εκδόθηκαν κατά την περασμένη χρονιά είναι περίπου τα μισά, δηλαδή γύρω στα €1.000.

Προκλητικότατο πάντως είναι και το γεγονός ότι τους καθορίστηκε και τρόπος με τον οποίο θα «αντλούν» τα έσοδα. Συγκεκριμένα, τους ζητήθηκε όπως προβαίνουν στην επιβολή εξώδικων προστίμων €85 και να αποφεύγουν τα μικρότερα πρόστιμα, όπως και τις γραπτές προειδοποιήσεις. Όπως τους λέχθηκε, δεν πρέπει να λυπούνται τους πολίτες, ακόμα και τώρα που λόγω κρίσης πολλοί βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και χωρίς δεύτερη σκέψη να εκδίδουν εξώδικα.

Τροχονόμοι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν ασκείται από μέρους τους ορθή τροχονόμευση που στόχο έχει την ομαλή ρύθμιση της τροχαίας κίνηση και ότι μετατρέπονται σε φοροθέτες, όμως οι διαμαρτυρίες τους έφτασαν σε ώτα μη ακουέντων, αφού οι οδηγίες δεν έχουν ανακληθεί.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι σχετικές οδηγίες δόθηκαν από υπηρεσιακούς εν αγνοία του δημάρχου Στροβόλου, Λάζαρου Σαββίδη, οι οποίοι τόνισαν στους τροχονόμους ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι «ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι σημερινοί και αυριανοί», ενώ οι ίδιοι είναι μόνιμοι και αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Για τα πιο πάνω ενημερώθηκε χθες από τον «Φ» ο δήμαρχος Στροβόλου, ο οποίος διαφώνησε με την πιο πάνω πολιτική και δήλωσε ότι σήμερα θα διατάξει σχετική έρευνα.

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος / Γράφει: Λούκας Πάρπας