Χαμός στη Λευκωσία λόγω Rally! Οδηγός: Καθυστερημένε! Αστυνομικός: Καθυστερημένη είσαι!

Χαμός στη Λευκωσία λόγω Rally! Οδηγός: Καθυστερημένε! Αστυνομικός: Καθυστερημένη είσαι!

Κομφούζιο έχει προκαλέσει το κλείσιμο στους δρόμους του κέντρου της Λευκωσίας λόγω της δοκιμαστικής ειδικής διαδρομής του Cyprus Rally 2016. Οι δρόμοι έκλεισαν από τις 15:30 και θα μείνουν κλειστοί μέχρι τις 19:00.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα τμήματα του οδικού δικτύου που είναι κλειστά προσωρινά.

Μπορεί, λοιπόν, η Τροχαία Αστυνομίας να έχει ανακοινώσει ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της πόλης ωστόσο η μη ύπαρξη ενός χάρτη που να διασαφηνίζει καλύτερα τα πράγματα και να δίνει την εικόνα φαίνεται να προκαλεί σύγχυση στους οδηγούς

Ουσιαστικά οι δρόμοι που οδηγούν από την Έγκωμη και Άγιο Δομέτιο προς το κέντρο της πόλης (κυκλικός κόμβος Μάρκου Δράκου) και το κλείσιμο ουσιαστικά της περιοχής γύρω από το Λήδρα Πάλας προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς. Η τροχαία κίνηση εκτρέπεται από τους τροχονόμους μέσω άλλων οδικών δικτύων.

Ο διάλογος που ακολουθεί πιο κάτω έγινε λίγο μετά τις 4 στον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου μεταξύ αστυνομικού και οδηγού: 

Γυναίκα οδηγός φανερά εκνευρισμένη ανοίγει το παράθυρο του οχήματος και φωνάζει από απόσταση 50 μέτρων στον αστυνομικό που στέκεται κάτω από το δέντρο και παρατηρεί την κίνηση:
«Έχω μάθημα εδώ λίγο πιο κάτω... Από πού να πάω»;
Ο Αστυνομικός απαντά: «Δεν μπορείς να πας με το αυτοκίνητο»...
Οδηγός: «Πείτε μας το! Τόση ώρα γυρίζω να βρω τρόπο να πάω... Καθυστερημένε»...
«Καθυστερημένη είσαι», απαντά ο αστυνομικός.

Και ο καθένας συνέχιστε τον δρόμο του...

Ας σημειωθεί πως κάθε χρόνο λόγω του ράλι το οποίο διεξάγεται σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο της πόλης το κομφούζιο και ο εκνευρισμός είναι δεδομένα. Ωστόσο κάθε χρόνο τα ίδια. Οι οδηγοί να μην ενημερώνονται και να εγκλωβίζονται στους κλειστούς δρόμους και η Αστυνομία να μην κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρει τις βέλτιστες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν καλύτερα το κυκλοφοριακό...

Πηγή: Πολίτης / Της Μιράντας Λυσάνδρου