Το δράμα ενός Κύπριου που πουλάει το σπίτι του για την άρρωστη του κόρη- Του αρνούνται τον έρανο

Το δράμα ενός Κύπριου που πουλάει το σπίτι του για την άρρωστη του κόρη- Του αρνούνται τον έρανο

Μια τραγική ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Φιλελεύθερος και έχει να κάνει με έναν Κύπριο πρόσφυγα, ο οποίος αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του στην Αγλαντζιά για να είναι στο πλευρό της άρρωστης κόρης του. Ο λόγος; Το κράτος του αρνείται τη διεξαγωγή εράνου.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο τα καλά νέα δεν έφεραν χαρά διαρκείας σε πατέρα ανήλικης, που προγραμματίζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών σε ένα περίπου μήνα στη Ρώμη. Η εξεύρεση και δεύτερου συμβατού δότη, γεγονός που επιτρέπει στην πραγματοποίηση της μεταμόσχευσης, τον χαροποίησε προς στιγμής, όμως στη συνέχεια ένιωσε να χάνει την άνιση μάχη που δίνει για εξασφάλιση των πόρων που χρειάζονται για να σταθεί στο πλάι του παιδιού του, τις δύσκολες μέρες που θα είναι στο εξωτερικό.

Ο Κύπριος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πώληση του προσφυγικού του σπιτιού στο Πλατύ Αγλαντζιάς στην προσπάθεια να εξασφαλίσει τις 50-60 χιλιάδες ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί αυτός και η σύζυγός του προκειμένου να βρεθούν στο πλάι της μικρής Λουκίας Ελένης στην Ιταλία, όσους μήνες χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία μεταμόσχευσης.

Ο πατέρας της μικρής Αντώνης Λουκά Ζάκου, εξήγησε στον Φιλελεύθερο ότι όλα τα έξοδα για τη μεταμόσχευση καλύπτονται από το κράτος, όπως και ένα αεροπορικό εισιτήριο για τον ίδιο ή τη σύζυγό του μαζί με επίδομα €500 το μήνα.

Όμως η οικογένεια επιθυμεί να είναι στο πλάι της μικρής Λουκίας Ελένης κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ιταλία.

Μάλιστα στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τα απαραίτητα χρήματα, αιτήθηκαν άδεια διεξαγωγής εράνου, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε.