ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ στα Λατσιά!Σε χωματερή έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι το φαράγγι της Κακκαρίστρας-PICS

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ στα Λατσιά!Σε χωματερή έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι το φαράγγι της Κακκαρίστρας-PICS
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Το ιστορικό φαράγγι της Κακκαρίστρας, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Δήμου Λατσιών, είναι ηλικίας άνω των 2 εκατ. ετών και περιλαμβάνει άφθονα απολιθώματα οστράκων.

Τελευταία, ωστόσο, εκτός από τα απολιθώματα ο εξερευνητής της περιοχής μπορεί να «ανακαλύψει» τόνους μπάζων και σκουπιδιών, που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια στην κοίτη του.

Αδιάψευστος μάρτυρας της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, που συντελείται καθημερινά σε αυτό το «ζωντανό» μουσείο φυσικής ιστορίας, αποτελούν οι φωτογραφίες τις οποίες αναρτούν χρήστες των κοινωνικών δικτύων και πρώτο φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.com.cy.

Πριν από μια επταετία, ο Δήμος Λατσιών είχε εκφράσει την πρόθεση να προχωρήσει σε αξιοποίηση και περαιτέρω προστασία της περιοχής η οποία, προς το παρόν, προστατεύεται από το καθεστώς του τοπικού σχεδίου Λευκωσίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ελπίζουμε, τουλάχιστον, ο νέος δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, να λάβει σοβαρά υπόψη του την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του τεράστιου φυσικού κάλλους, «ζωντανού μουσείου» της περιοχής.

Δείτε τις εικόνες της ντροπής στη photo gallery του Newsbomb.com.cy.