ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έσφαξε στον ύπνο τη μητέρα του:«Τον έδερνε με τη ζώνη και τον φώναζε άχρηστο» -Τι ειπώθηκε

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έσφαξε στον ύπνο τη μητέρα του:«Τον έδερνε με τη ζώνη και τον φώναζε άχρηστο» -Τι ειπώθηκε

Συγκλονίζει το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στον Άγιο Δομέτιο με τον 36χρονο Κύπριο να σκοτώνει με δύο μαχαιριές στον ύπνο της την ίδια του την μητέρα τον Νοέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με τον «Π», ως το έναυσμα για την ορθή αντιμετώπιση των ανθρώπων που πάσχουν ψυχολογικά κλήθηκε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να αντικρίσει την περίπτωση του 36χρονου που σκότωσε πέρσι τη μητέρα του ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στον Άγιο Δομέτιο, στον οποίο ορίστηκε να επιβληθεί ποινή στις 28 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο στα κατεχόμενα κρατά «όμηρο» σορό ηλικιωμένου–Δεν τον δίνουν στην οικογένεια για να ταφεί

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Π», τραγικά τα βιώματα του κατηγορουμένου όπως τα περιέγραψε ο συνήγορός του. Το μόνο που έχει αυτός ο άνθρωπος να θυμάται από την παιδική του ηλικία, όπως είπε, είναι τη μητέρα του να τον κτυπά βάναυσα ακόμα και με ζώνη μέχρι τα 10 του χρόνια και να τον κλειδώνει έξω από το σπίτι για ώρες. Την ίδια στιγμή στο σπίτι γίνονταν συνέχεια καβγάδες, οι οποίοι οδηγούσαν σε άγριες φωνές και σε σωματικά κτυπήματα επίσης σε βάρος του ιδίου. Το 2008 διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και έτυχε για πρώτη φορά νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ενώ το 2011 «άρχισε και πάλι να ακούει φωνές» και έτσι ξανάρχισε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή την οποία νωρίτερα είχε διακόψει επειδή ήθελε να χάσει βάρος.

Επίσης, όπως αναφέρει ο «Π», λόγω πλέον ανικανότητας να εργαστεί, παρέμενε συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι, γεγονός που δημιουργούσε προστριβές κυρίως με τη μητέρα του, η οποία τον πίεζε να βρει δουλειά. Η μητέρα του τον προσέβαλλε επίσης με φράσεις όπως ότι είναι άχρηστος και ανίκανος και ότι πάσχει ψυχολογικά.

Ερχόμενος στα επίδικα γεγονότα, ο κ. Αργυρού ανέφερε ότι ο 36χρονος σκόπευε να πάει να ζήσει σε χωράφι ιδιοκτησίας της οικογένειας όπου υπάρχει ένα μικρό σπίτι, όμως ένας καβγάς που προηγήθηκε με τον πατέρα του τον οδήγησε να κλειστεί στο δωμάτιό του και να σταματήσει να λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή. Το βράδυ πριν από τη διάπραξη της δολοφονίας είχε δεχθεί ακόμα μια λεκτική επίθεση από τη μητέρα του, η οποία του είπε ότι «κάθεται στο σπίτι σαν τον αρχιεπίσκοπο χωρίς να κάνει τίποτα».