ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Στις ελεύθερες περιοχές η μικρή; «Μπάζει» και η μαρτυρία της μητέρας της

ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Στις ελεύθερες περιοχές η μικρή; «Μπάζει» και η μαρτυρία της μητέρας της

Ζήτημα χρόνου θεωρεί η Αστυνομία πως είναι η παραδοχή της 49χρονης Ολλανδέζας, που συνελήφθη για την εμπλοκή της στην υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Marie-Eleni Grimsrud.

Σύμφωνα με τον «Π», πληροφορίες που συνέλεξαν οι ανακριτές «στριμώχνουν» ακόμα περισσότερο την 49χρονη Ολλανδέζα, η οποία, όπως όλα δείχνουν, γνωρίζει πλήρως το πώς έγινε η απαγωγή και ενδεχομένως και το σημείο στο οποίο κρύβεται ο Νορβηγός Torkel Grimsrud μαζί με την τετράχρονη κόρη του. Από τις έρευνες προέκυψε και σχέση της Ολλανδέζας με μια ακόμη γυναίκα από τη Γερμανία που φαίνεται να μετείχε στην ομάδα η οποία οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή.

Σύμφωνα πάντα με τον «Π», όλες οι ενδείξεις πλέον οδηγούν στην εκτίμηση ότι υπήρξε προσπάθεια παραπλάνησης της Αστυνομίας, ώστε να θεωρηθεί ότι ο πατέρας και το παιδί είναι στα κατεχόμενα, ενώ πλέον το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εξετάζεται και η ορθότητα της μαρτυρίας της μητέρας της τετράχρονης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα ίσως να μην έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα περιέγραψε στους ανακριτές, ίσως επειδή τελούσε υπό σύγχυση και σε σοκ. Αυτό που ανέφεραν στον «Π» αστυνομικές πηγές είναι ότι ίσως στην απαγωγή να μην υπήρχαν μασκοφόροι και ενδεχομένως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε να μην ήταν μαύρο Range Rover. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ο Torkel Grimsrud, μέσω των δικηγόρων του στη Νορβηγία, ανέφερε πως το παιδί δεν το πήραν μασκοφόροι και ίσως αυτό να είναι και αλήθεια.

Οι ανακριτές, θα πρέπει να σημειωθεί, δεν θεωρούν καμία μαρτυρία δεδομένη ως αληθή και για αυτό ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης διασταυρώνοντας όλες τις πληροφορίες. Ουσιαστικά ξεκίνησαν την έρευνα από το μηδέν και σήμερα βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και είναι πλέον βάσιμες οι ελπίδες ότι σύντομα θα βρεθεί η τετράχρονη ή θα παραδοθεί ο πατέρας αισθανόμενος τον κλοιό να σφίγγει.