ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στη φυλακή για επτά χρόνια στον 72χρονο που βίαζε την ανήλικη εγγονή του

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στη φυλακή για επτά χρόνια στον 72χρονο που βίαζε την ανήλικη εγγονή του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 72χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με θύμα την τότε εννιάχρονη εγγονή του.

Το Δικαστήριο, στην απόφασή του, τονίζει τη σοβαρότητα των αδικημάτων σεξουαλικής φύσης, ειδικότερα όταν τα θύματα είναι παιδιά σημειώνοντας πως τέτοιας φύσης αδικήματα βρίσκονται σε συνεχή έξαρση.

Στα πλαίσια επιβολής ποινής, κρίθηκε ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο η ιδιότητα του κατηγορουμένου σε σχέση με το θύμα, η οποία δημιουργεί αυτομάτως θέση εμπιστοσύνης την οποία ο κατηγορούμενος καταχράστηκε με την αξιόποινη συμπεριφορά του έναντι της εγγονής του.

Τονίστηκε πως η διάπραξη των αδικημάτων της παρούσας υπόθεσης από άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος της ανήλικης, και δη τον παππού της, αποκαλύπτει μια νοσηρή και καθόλα απεχθή συμπεριφορά εκ μέρους του κατηγορουμένου η οποία κλονίζει το θεμέλιο της ευρύτερης οικογένειας και καθιστά τα αδικήματα ιδιαίτερα σοβαρά.

Το γεγονός πως ο κατηγορούμενος προέβη σε μη παραδοχή με αποτέλεσμα την κατάθεση της ανήλικης ενώπιον του Δικαστηρίου θεωρήθηκε ότι στερεί το δικαίωμα στον κατηγορούμενο της έκπτωσης της ποινής όπως συμβαίνει σε περίπτωση παραδοχής.

 

Διαβάστε επίσης: 

«Έφυγε μέσα σε τέσσερις μήνες, ήταν ένας καρκίνος που τον θέρισε»

Κύπριος αλίευσε θανατηφόρο ψάρι χωρίς να το γνωρίζει: «Είναι το εισιτήριο για τον άλλο κόσμο» (pics)

ΠΑΦΟΣ: Η μαρτυρία της 37χρονης μητέρας «καίει» τον χειριστή του σκάφους- Τι ανέφερε

ΛΑΡΝΑΚΑ:Αναγνωρίστηκε ο άντρας που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο-Το λάθος που τον έστειλε στην εντατική

ΤΖΟΚΕΡ: Βρέθηκε ο υπερτυχερός που κέρδισε τα 5.000.000 ευρώ- Που παίχτηκε στο τυχερό δελτίο (pic)

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου άντρα που εξαφανίστηκε ενώ είχε πάει για σαλιγκάρια