ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εργοδότης αλλοίωσε τον χώρο που τραυματίστηκε η υπάλληλος του- Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εργοδότης αλλοίωσε τον χώρο που τραυματίστηκε η υπάλληλος του- Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε το ίδρυμα Λεβέντη, εναντίον του οποίου καταχωρήθηκε ποινική δίωξη από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σε σχέση με εργατικό ατύχημα.

Το ατύχημα συνέβη τον Μάρτιο του 2015 με θύμα τη 40χρονη σήμερα Θέμιδα Ανθοπούλου, στην ωμοπλάτη της οποίας έπεσε ξύλινη θυρίδα οροφής ενώ βρισκόταν στο γραφείο της με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το αριστερό της χέρι να παραμένει παράλυτο.

Την ποινική δίωξη διέταξε ο γενικός εισαγγελέας, σύμφωνα με τον «Πολίτη», κατόπιν διαπίστωσης ότι ενδεχόμενος να προκύπτει παράλειψη του Ιδρύματος να ενημερώσει εγκαίρως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ίδρυμα αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες: Εκπρόθεσμη ενημέρωση από τον Εργοδότη του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλοίωση από τον εργοδότη του χώρου του ατυχήματος και τέλος μη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγείας από τον εργοδότη.

Το ίδρυμα φαίνεται να έχει ενημερώσει για το ατύχημα οκτώ ημέρες μετά το συμβάν και ενώ η θυρίδα είχε αντικατασταθεί.

Στο Δικαστήριο, σύμφωνα με τον «Π», απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στο Ίδρυμα Λεβέντη και δηλώθηκε μη παραδοχή και ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2018 ως η ημερομηνία έναρξης της ακρόασης.

Στο Δικαστήριο δεν εμφανίστηκε διευθυντικό στέλεχος του ιδρύματος αφού η δίωξη ασκήθηκε μόνο κατά του νομικού προσώπου.

Διαβάστε επίσης: ΛΑΡΝΑΚΑ: Δραματικές στιγμές για 31χρονη που χάθηκε στη θάλασσα το βράδυ- Εντοπίστηκε από ελικόπτερο