Πρώην στρατόπεδο γίνεται πάρκινγκ στην Αγλαντζιά – «Αμεσα να κατεδαφιστεί ο τοίχος της ντροπής»

Πρώην στρατόπεδο γίνεται πάρκινγκ στην Αγλαντζιά – «Αμεσα να κατεδαφιστεί ο τοίχος της ντροπής»

Αξιοποίηση κρατικής γης στην είσοδο της Λευκωσίας για χώρο στάθμευσης.

Προσωρινός χώρος στάθμευσης, ζητεί ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, να καταστεί κρατικό τεμάχιο που βρίσκεται στην είσοδο της Λευκωσίας (στο ύψος του ξενοδοχείου Χίλτον) και το οποίο παλαιότερα φιλοξενούσε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς και σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτο. 

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ζητεί να κατεδαφιστεί άμεσα το περιμετρικό περιτοίχισμα του συγκεκριμένου τεμαχίου, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και δεν περιποιεί τιμή στην είσοδο της Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι στο πλαίσιο συνάντησής του την περασμένη εβδομάδα με το Τμήμα Δασών έθιξε και το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αγλαντζιάς, είναι ιδιοκτησία του Τμήματος.

Πρόσθεσε ότι το Τμήμα Δασών συμφώνησε ότι «ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινός χώρος στάθμευσης μέχρις ότου αποφασίσει το κράτος τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο οικόπεδο φιλέτο».

Σημείωσε ότι γνώστες του θέματος είναι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Τμήμα Δημοσίων Έργων στους οποίους απέστειλε σχετικές επιστολές και αναμένει τις αποφάσεις τους. 

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι έχει ζητήσει να διαμορφωθεί προσωρινός χώρος στάθμευσης με τοπιοτεχνημένους χώρους πρασίνου και  παράλληλα να κατεδαφιστεί ο τοίχος της ντροπής, όπως ανέφερε, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η είσοδος της Λευκωσίας και να αναδείξει τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως και την οδό Εθνικής Φρουράς, οι οποίες βρίσκονται δίπλα από τον συγκεκριμένο χώρο και επί των οποίων διεξάγονται σήμερα εργασίες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό τους.

«Μέχρις ότου αποφασιστεί από το κράτος πώς θα αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, πρέπει άμεσα να κατεδαφιστεί ο τοίχος της ντροπής, στο πλαίσιο των εργασιών, που διεξάγονται σήμερα για ανάπλαση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και να διαμορφωθεί σε προσωρινό χώρο στάθμευσης», υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς θεωρεί «εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό το κράτος να εκμεταλλευτεί τέτοια φιλέτα είτε για στέγαση κυβερνητικών υπηρεσιών είτε για το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον», προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα τέτοια φιλέτα να παραμένουν αναξιοποίητα» και παράλληλα το κράτος να πληρώνει ενοίκιο για να στεγάζει υπηρεσίες του.

ΚΥΠΕ/NEWSBOMB

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!