Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει το 'Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας' στις 12 Μαΐου

Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει το 'Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας' στις 12 Μαΐου

Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το ολοήμερο "Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας". 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2018 στο Πάρκο της Ακρόπολης στην Λευκωσία, θα ξεκινήσει στις 1000 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 800 μ.μ. Η είσοδος στο Φεστιβάλ καθ ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας θα είναι ελεύθερη.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Dot Μάριος Χατζηγαβριήλ, είπε ότι σκοπός του φετινού Φεστιβάλ είναι η προβολή της ανακύκλωσης ως αναπόσπαστο κομμάτι του ΕΥ ΖΗΝ, της καλής ποιότητας ζωής μέσα από την παράδοση του τόπου μας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, ανέφερε, θα υπάρχουν στο Φεστιβάλ διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα προσφέρουν την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν για το περιβάλλον με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Σε ειδικά περίπτερα σε όλο το πάρκο θα γίνεται ενημέρωση από διάφορες οργανώσεις για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα.

Παράλληλα, σημείωσε, καθ ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας θα λαμβάνουν χώρα μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις. Και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος για τον επισκέπτη. Στο χώρο θα διατίθεται φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Το Φεστιβάλ, είπε, θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία RETHINK για την προώθηση της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, στην οποία η Green Dot Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος.

Ο κ. Χατζηγαβριήλ ευχαρίστησε την εταιρεία Petrolina, μεγάλο χορηγό του Φεστιβάλ για την πολύτιμη και διαχρονική στήριξη του συγκεκριμένου θεσμού κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Οπως ανέφερε, υποστηρικτές του Φεστιβάλ είναι τα Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου ΑΦΗΣ και Ηλεκτρικών, Ηλεκτρονικών Συσκευών Ηλεκτροκύκλωση, ο Δήμος Στροβόλου που φιλοξενεί το Φεστιβάλ στο Πάρκο, η KPMG, η Phil. Andreou Digital Services και τα So Easy Stores. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out Cyprus.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Green Dot Σάκης Θεοδοσίου, είπε πως το Φεστιβάλ θα έχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και έχει ως στόχο να βοηθήσει στην δημιουργία και διαμόρφωση συμπεριφορών θετικών προς το περιβάλλον, με στόχο μια καλύτερη ζωή, το ΕΥ ΖΗΝ, που θα προβληθεί αυτή την φορά μέσω της παράδοσης.

"Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρχουν εργαστήρια παρασκευής χαλουμιού, παστελιού, σακκουλοδρομίες, παραδοσιακός χορός και πολλά άλλα. Παράλληλα το Φεστιβάλ, θα προβάλει την ανάγκη συνεργασίας από όλους στην διαμόρφωση χαρακτήρων, οι οποίοι θα σέβονται το περιβάλλον και την υγεία μας", πρόσθεσε.

Το Φεστιβάλ, συμπλήρωσε είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου Αντώνης Κουντουρής συγχάρηκε την Green Dot, που όπως ανέφερε, έχει δώσει υπόσταση και αξία στις προσπάθειες για εμπέδωση της ανακύκλωσης ως μια νέα κουλτούρα για μας και τους συμπολίτες μας. Τα αποτελέσματα που καταγράφονται κάθε χρόνο, πρόσθεσε, καθώς και η συνεχής άνοδος του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών προκαλούν ενθουσιασμό σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Διοικητική Σύμβουλος της Petrolina Γεωργία Λευκαρίτη, είπε ότι η Petrolina βρίσκεται και φέτος εδώ, για όγδοη συνεχή χρονιά, συνεπής στην δέσμευση που έδωσε το 2011, στηρίζοντας ως μέγας χορηγός, το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικά σε ότι αφορά την ανακύκλωση.

"Μια προσπάθεια, την οποία στηρίξαμε από την γένεση της και σήμερα έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας πολύτιμος και σημαντικός θεσμός στις περιβαλλοντικές δράσεις της Κύπρου αλλά και στην συνείδηση των πολιτών", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!