Στη Λευκωσία η μόνιμη βάση των κορυφαίων επιστημόνων για τον πλανήτη Αρη

Στη Λευκωσία η μόνιμη βάση των κορυφαίων επιστημόνων για τον πλανήτη Αρη

Η Λευκωσία καθίσταται η μόνιμη βάση των συναντήσεων που θα πραγματοποιούν κάθε δύο χρόνια οι κορυφαίοι επιστήμονες από διαστημικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο που μελετούν την ανώτερη ατμόσφαιρα του Αρη.

Οι επιστήμονες αυτοί έλαβαν την απόφαση μετά το πέρας της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής που πραγματοποίησαν στη Λευκωσία αυτή την εβδομάδα.

Η Διεθνής αυτή Διάσκεψη Κορυφής που ασχολείται με τη μελέτη της ανώτερης ατμόσφαιρας στον Αρη, συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) και μετά το πέρας των εργασιών της πραγματοποίησε δημοσιογραφική διάσκεψη, ανακοινώνοντας ότι επέλεξε τη Λευκωσία ως μόνιμη βάση της.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός, ο επιστημονικός διευθυντής της ΝΑΣΑ Δρ Τζέιμς Γκριν, οι Καθηγητές Χέρμαν Οπγκενορθ και Μαρσέλο Κοραντίνι και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης και ενώπιον των ξένων επιστημόνων ανακοινώθηκε και η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Ερευνας του Διαστήματος.

πηγη ΚΥΠΕ