Διπλό φονικό: Αλλάζει την ομολογία του ο κατηγορούμενος - Συνέχεια της δίκης στις 5 Νοεμβρίου

Διπλό φονικό: Αλλάζει την ομολογία του ο κατηγορούμενος - Συνέχεια της δίκης στις 5 Νοεμβρίου

Για τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ορίστηκε η συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο. Κατά τη σημερινή διαδικασία ο Λοϊζος Τζιωνής αιτήθηκε νομική αρωγή, αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο, το οποίο όρισε δικηγόρο.

Ο δικηγόρος του 33χρονου ζήτησε χρόνο να μιλήσει με τον πελάτη του και να εξετάσει το μαρτυρικό υλικό. Μάλιστα ανέφερε πως ενδεχομένως να ζητήσει από τον πελάτη του να αλλάξει την απάντησή του σε κάποιες από τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως η στυγερή δολοφονία διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί και τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού, την 21χρονη πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, στις 13 Ιουνίου, ο Τζιωνής δήλωσε παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος δήλωσε μη παραδοχή μόνο στην κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες απάντησαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ