Χατζηγιάννης: «Τρώγαμε απίστευτο ξύλο τότε από την ΕΚΤ»

Χατζηγιάννης: «Τρώγαμε απίστευτο ξύλο τότε από την ΕΚΤ»

"Αποικιοκρατική η αντιμετώπιση των Ευρωπαίων εποπτών προς την ΣΚΤ"  δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο Χατζηγιάννης

Υπό τις περιστάσεις, καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια που έφερε «σημαντικά αποτελέσματα» στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) του Συνεργατισμού, τόνισε ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλας Χατζηγιάννης, ο οποίος μίλησε παράλληλα για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» από τους Ευρωπαίους επόπτες όταν ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να εποπτεύει την τράπεζα μετά τα στρες τεστ του 2014.

«Τρώγαμε απίστευτο ξύλο τότε» από την ΕΚΤ, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, καταθέτοντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού.

Ανέφερε ότι «η μόνη περίπτωση που γέμισαν τα μάτια μου και θα έφευγα (για πρώτη φορά) από συνάντηση ήταν όταν κάναμε τις πρώτες συναντήσεις» με τους επόπτες αρχές του 2015, προσθέτοντας ότι «ένοιωσα μια αποικιοκρατική αντιμετώπιση».

«Δεν ξαναπροσβάλτηκα στη ζωή μου τόσο πολύ. Δεν το δέχομαι να προσβάλλουν την τράπεζα και τη χώρα μου. Ήταν απίστευτοι… μας φώναζαν…», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα ΜΕΔ, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι κοιτάζοντας σήμερα πίσω δεν γνωρίζει «τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν «για να επιφέρουμε μεγαλύτερη μείωση», προσθέτοντας ότι καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι υπήρξε μείωση από την κορύφωση των ΜΕΔ το Καλοκαίρι του 2015 ύψους 7,7 δις. και κλείσαμε τέλος του Δεκέμβρη του 2017 στα 6,4 δις.

Εξέφρασε την άποψη ότι «τα ΜΕΔ είχαν μπει σε μια πορεία που μειώνονταν» και σημείωσε ότι στα σχέδια αναδιάρθρωσης τα νούμερα που περιλαμβάνονταν μιλούσαν για χειροτέρευση του χαρτοφυλακίου.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ