Ο Νίκος Ροδοθέου στόχος της απόπειρας φόνου στη Λευκωσία - Πώς έγινε

Ο Νίκος Ροδοθέου στόχος της απόπειρας φόνου στη Λευκωσία - Πώς έγινε

Δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς - Ενάμιση περίπου χρόνο μετά την δολοφονία του αδερφού του

Ο Νίκος Ροδοθέου ήταν ο στόχος της απόπειρας φόνου το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Hilton στο κέντρο της Λευκωσίας. Ο Νίκος Ροδοθέου είναι αδερφός του Άντρου Ροδοθέου που δολοφονήθηκε στις 12 Απριλίου του 2017 στο χωριό Γεράσα της Επαρχίας Λεμεσού.

Πέντε πυροβολισμοί 


Ο Ροδοθέου οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Εθνικής Φρουράς κοντά στο Hilton σε κεντρικό σημείο στη Λευκωσία.

Κάποια στιγμή άγνωστοι με μοτοσικλέτα, χωρίς αριθμούς εγγραφής, τον πλησιάσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία δέχτηκε 5 πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Ο Ροδοθέου δεν τραυματίστηκε από τα πυρά και η μοτοσικλέτα εξαφανίστηκε.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό. Απέκλεισε την σκηνή αναζητώντας στοιχεία που την οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Στο μικροσκόπιο των αρχών αναμένεται να τεθούν και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από υποστατικά της περιοχής. Ο Νίκος Ροδοθέου προχώρησε ήδη σε κατάθεση στην Αστυνομία.

Πως δολοφονήθηκε ο αδερφός του

Ο αδερφός του Νίκου Ροδοθέου Άντρος, γνωστός επιχειρηματίας, δολοφονήθηκε στις 12 Απριλίου το 2017 στο χωριό Γεράσα της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο 61χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο ενώ βρισκόταν σε εξοχική κατοικία φιλικού του προσώπου, με άλλα τρία πρόσωπα.

Γύρω στις 2100 ενώ βρισκόταν σε σημείο του σπιτιού κοντά σε συρόμενη εξωτερική πόρτα πλήγηκε από ριπές πυροβόλου από μακρινή απόσταση.