Διπλό φονικό: «Πέταξαν» έξω από την αίθουσα δικαστηρίου τον πατέρα του Τζιωνή

Διπλό φονικό: «Πέταξαν» έξω από την αίθουσα δικαστηρίου τον πατέρα του Τζιωνή

Μπόλικο ενδιαφέρον στη δίκη εντός δίκης - Αποκαλύψεις από λοχία της Αστυνομίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Έβγαλαν από την αίθουσα του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λευκωσία και εκδικάζει την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου τον πατέρα του πρώτου κατηγορούμενου Λοϊζου Τζιωνή, Παύλο.


Οι δικαστές διέταξαν όπως φύγει από την αίθουσα, αφού όπως φάνηκε στη διαδικασία δίκης εντός δίκης θα αποτελέσει μάρτυρα υπεράσπισης του γιου του. Μάλιστα, ο δικηγόρος του Τζιωνη Ανδρέας Αναστασίου ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι ο πατέρας του Τζιωνή και μάρτυράς του ήταν στο Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο δίκης εντός δίκης ο λοχίας της Αστυνομίας και μέλος της ανακριτικής ομάδας Σάββας Σιαμούτης ανέλυσε όλα όσα έγιναν την ημέρα που ο Λοϊζος Τζιωνής υπέδειξε στους ανακριτές το φονικό μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε.

«Το φουρνί, τα ρούχα, το μασσιαίρι, η φοινιτζιά»
Ο ανακριτής είπε επί λέξει ότι “Τούτο εν το φουρνί που έβαλε μέσα τα ρούχα ο Λευτέρης (σ.σ. Ο κατηγορούμενος ετεροθαλής αδελφός του), τζιαί τούτη η φοινιτζιά που εν το μασσιαίρι”. Ο κ. Σιαμούτης είπε ότι οι υποδείξεις σκηνών έγιναν στην οικία του Παύλου Τζιωνή και ο κατηγορούμενος τής υποδείκνυε μέσα από το αυτοκίνητο.

cache 1500x3000 Analog medium 516549 69455 2342018


Ο πατέρας του Τζιωνή έδωσε συγκατάθεση για έρευνες στον ευρύτερο χώρο, και σε κάποια φάση σύμφωνα με τον ανακριτή, ο Λοϊζος Τζιωνής ανέφερε: «Παπά αγαπώ σε εν να παν ούλα καλά».

H διαδικασία θα συνεχιστεί μεθαύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.