Διπλό φονικό: «Γεια σου σκότωσα τους γονείς σου» είπε ο Τζιωνής στον 15χρονο

Διπλό φονικό: «Γεια σου σκότωσα τους γονείς σου» είπε ο Τζιωνής στον 15χρονο

Αποκαλύψεις στο Κακουργιοδικείο - Οι ισχυρισμοί του Τζιωνή

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο 15χρονος θετός γιος του τραγικού ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Νίτσας Σεργίου που δολοφονήθηκαν στις 19 Απριλίου 2018 στην οικία τους στο Στρόβολο αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο στην υπόθεση Λοϊζο Τζιωνή.

Ο μάρτυρας λοχίας της Αστυνομίας Σάββας Σιαμούτης καταθετοντας την Παρασκευή στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λευκωσία ανέφερε ότι ο Τζωνής σήκωσε από το κρεβάτι τον 15χρονο αμέσως μετά το διπλό φονικό και του είπε: «Γεια σου, εσκότωσα τους γονείς σου». Ο Τζιωνής του είπε να μην φοβάται και δεν θα του κάνει καικό γιατί έχει και εκείνος ένα γιο. Ο λοχίας είπε ότι ο 15χρονος αναγνώρισε τον Τζιωνή.

Ο Τζιωνής ισχυρίστηκε ότι δεν έκλεψε κάτι από την οικία του σπιτιού και προτού πάει σπίτι έκοβε βόλτες στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Τζιωνής δεν έδωσε από την αρχή τον τέταρτο κατηγορούμενο Μάριο Χατζηξενοφώντος γιατί ήταν «άνθρωπος συγκεκριμένου προσώπου και φοβόταν».

Ο δικηγόρος του Τζιωνή Ανδρέας Αναστασίου προέβαλε τη θέση ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη του, καταπιέστηκε να υπογράψει κάποια έγγραφα λόγω του ότι τελούσε υπό καθεστώς στέρησης ουσιών και ήθελε να απαλλαγεί από το συδρομικό σύνδρομο στετρητικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο τρίτος κατηγορούμενος - ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή Λευτέρης Σολωμού κλαίγοντας είπε: «Πόσα ψέματα ρε είμαι αλφός σου».