Λήγει αύριο η κράτηση των υπόπτων για την απόπειρα φόνου του Ν. Ροδοθέου

Λήγει αύριο η κράτηση των υπόπτων για την απόπειρα φόνου του Ν. Ροδοθέου

Εκ νέου ενώπιον του Επ. Δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να οδηγηθούν οι τρεις ύποπτοι

Λήγει αύριο το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον των τριών υπόπτων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.

Και οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.
Πρόκειται για δύο Eλληνοκύπριους και ένα αλλοδαπό ηλικίας 37, 34 και 26 ετών, εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών, αλλά και το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής παράνομης περιουσίας.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε πλησίον της ΠΕΟ στη Παλλουριώτισσα, η οποία μοιάζει με τη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες της απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, λευκού χρώματος, τα οποία έφεραν κράνη και σκούρου χρώματος ρούχα, πυροβόλησαν εναντίον του οχήματος του Νίκου Ροδοθέου, πλήττοντας το πίσω μέρος του οχήματος του με πέντε σφαίρες και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Ο Νίκος Ροδοθέου μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας και αναγνώρισε τη μοτοσικλέτα ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του και στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που πυροβόλησαν εναντίον του. Προφορικά ανακρινόμενοι και οι τρεις ύποπτοι σχετικά με τα υπό διερεύνηση αδικήματα είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 ετών από τη Λευκωσία και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις περιοχές που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και που εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ