Διπλό φονικό: Μια έτσι και μια αλλιώς ο Τζιωνής - Πιέστηκε λέει γιατί έλεγε ψέματα

Διπλό φονικό: Μια έτσι και μια αλλιώς ο Τζιωνής - Πιέστηκε λέει γιατί έλεγε ψέματα

Κορυφώνεται η δίκη εντός δίκης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Άλλαξε τροπάριο ο Λοϊζος Τζιωνής στην αντεξέτασή του στη δίκη εντός δίκης για το διπλό φονικό με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Νίτσα Σεργίου στις 19 Απριλίου 2018 στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο. Ο Τζιωνής υπό την πίεση των ερωτήσεων της Κατηγορούσας Αρχής διαφοροποίησε τη στάσή του περί πίεσης που δέχθηκε λέγοντας ότι  οι ανακριτές διέκοπταν τη διαδικασία όποτε ήθελε και του πρόσφεραν κέικ. Είπε ότι ένιωθε πίεση γιατί είπε ψέματα για τον αδελφό του.

Ο Τζιωνής ισχυρίστηκε ότι ένας εκ των ανακριτών τον πίεση πάρα πολύ.Έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που αναφέρθηκε και για τον τρόπο που ανακρίθηκε ενώ παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε ένα εκ των αστυνομικών εχθρικό εντούτοις ισχυρίστηκε ότι δεν τον απείλησε και του εξήγησε τα δικαιώματα. Ανέφερε ακόμα ότι γνώριζε ότι θα τον έπαιρναν για ανάκριση.
Οι ισχυρισμοί του Τζιωνή ανάγκασαν τον δικηγόρο του να εγκαταλείψει το πλαίσιο περί πίεσης.
 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 

Ο Λοϊζος Τζιωνής βρίσκεται για δεύτερη φορά στο εδώλιο του μάρτυρα απαντώντας στην εξαντλητική εξέταση της Κατηγορούσας Αρχής για το διπλό φονικό της 19ης Απριλίου 2018 στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Νίτσα Σεργίου.

Ο Τζιωνής σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Ανδρέα Αναστασίου ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα πιέσεων από τους ανακριτές οι οποίοι τον είχαν δεμένο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Ο Τζιωνής ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια κοκαϊνης και δεν ήξερε τι υπέγραφε στην κατάθεσή του. 
 
Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου είναι γεμάτη ενώ η διαδικασία θα γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
 
*Το ρεπορτάζ ανανεώνεται