Αγοραπωλησία βρέφους: Ξανά στο Δικαστήριο η μεσάζουσα - Όλες οι εξελίξεις

Αγοραπωλησία βρέφους: Ξανά στο Δικαστήριο η μεσάζουσα - Όλες οι εξελίξεις

Λείπει το βασικό κομμάτι του παζλ - Τι εξετάζει η Αστυνομία, τι ζητά το Γραφείο Ευημερίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ξανά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα βρεθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 η Φιλιππινέζα που συνελήφθη ως ύποπτη για την αγοραπωλησία βρέφους 18 μηνών - κοριτσάκι, με πρωταγωνιστές ζεύγος ανδρών που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα. Η ύποπτη που θεωρήθηκε ως η μεσάζουσα για τη διάπραξη της υπό διερεύνηση απάτης τελούσε υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή.

Το… σκασαν στην Τουρκία
Το ανακριτικό έργο βρίσκεται ακόμα στα μισά του δρόμου, αφού το σπουδαιότερο βήμα που είναι η σύλληψη του ζεύγους ανδρών δεν έγινε. Στην ουσία πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αφού τόσο ο Ελληνοκύπριος όσο και ο Τούρκος καταζητούμενοι το … σκασαν στην Τουρκία. Ωστόσο, η Αστυνομία πήρε τα μέτρα της και εξέδωσε τόσο ευρωπαϊκά, αλλά το κυριότερο διεθνή εντάλματα σύλληψης με σκοπό τον εντοπισμό τους και τη σύλληψή τους ώστε να αρχίσει η διαδικασία έκδοσής τους στις κυπριακές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας «Νewsbomb.com.cy» ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η φύση της υπόθεσης και εάν το 18 μηνών κοριτσάκι αποτελεί θύμα εμπορίας. Εξάλλου, έρευνες ενδέχεται να διεξαχθούν και στις Φιλιππίνες.

f arxhgeio 1 copy

΄Τι ζήτησε το Γραφείο Ευημερίας
Εξάλλου, το Γραφείο Ευημερίας δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» και κίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της γονικής μέριμνας του βρέφους. Με βάση τη μαρτυρία, η Φιλιππινέζα γνώριζε την βιολογική μητέρα του βρέφους στις Φιλιππίνες και την έπεισε με το… αζημίωτο βέβαια να παραδώσει το βρέφος στο ζεύγος ανδρών. Παράλληλα, πληροφορίες έφεραν τη βιολογική μητέρα να λάμβανε 250 ευρώ μηνιαίως για τις ανάγκες του βρέφους προτού το παραδώσει. Συνολικά, η βιολογική μητέρα έλαβε τους τελευταίους μήνες 1500 ευρώ.